
Kryddstekt kycklingklubba med rostade grönsaker och gräslöksyoghurt
Ingredienser
Het kycklingklubba
Rostade grönsaker
Gräslöksyoghurt

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Dessa heta kryddstekta kycklingklubbor fungerar utmärkt på vilket matbord som helst. Hettan från chilin kyls av med en fräsch gräslöksyoghurt.
Så här gör du
Sätt ugnen på 150° varmluft (175° i vanlig ugn). Blanda kryddorna. Salta och krydda klubborna med kryddblandningen.
Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, vilket tar 5 till 8 minuter.
Vänd och stek i 3 minuter på andra sidan. Lägg på en plåt och stek i ugnen. Det tar 30 – 40 minuter beroende på storlek.
Vid 82° innertemperatur så är köttet klart, men också saftigt och gott.
Skär ner grönsakerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg på samma plåt som kycklingen.
Låt dessa gå med samtidigt med klubban i ugnen tills de blir mjuka.
Blanda yoghurt med gräslöken och senap. Smaka av med salt.
Smaklig måltid!


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad