Kryddstekt kycklingklubba med rostade grönsaker och gräslöksyoghurt
Ingredienser
Het kycklingklubba
Rostade grönsaker
Gräslöksyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Heta kryddstekta kycklingklubbor fungerar utmärkt när som helst Hettan från chilin kyls av med en fräsch gräslöksyoghurt.
Så här gör du
Sätt ugnen på 150° varmluft (175° i vanlig ugn). Blanda kryddorna. Salta och krydda klubborna med kryddblandningen.
Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, vilket tar 5 till 8 minuter.
Vänd och stek i 3 minuter på andra sidan. Lägg på en plåt och stek i ugnen. Det tar 30 – 40 minuter beroende på storlek.
Vid 82° innertemperatur så är köttet klart, men också saftigt och gott.
Skär ner grönsakerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg på samma plåt som kycklingen.
Låt dessa gå med samtidigt med klubban i ugnen tills de blir mjuka.
Blanda yoghurt med gräslöken och senap. Smaka av med salt.
Smaklig måltid!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd