Kryddstekt kycklingklubba med rostade grönsaker och gräslöksyoghurt
Ingredienser
Het kycklingklubba
Rostade grönsaker
Gräslöksyoghurt
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Heta kryddstekta kycklingklubbor fungerar utmärkt när som helst Hettan från chilin kyls av med en fräsch gräslöksyoghurt.
Så här gör du
Sätt ugnen på 150° varmluft (175° i vanlig ugn). Blanda kryddorna. Salta och krydda klubborna med kryddblandningen.
Stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, vilket tar 5 till 8 minuter.
Vänd och stek i 3 minuter på andra sidan. Lägg på en plåt och stek i ugnen. Det tar 30 – 40 minuter beroende på storlek.
Vid 82° innertemperatur så är köttet klart, men också saftigt och gott.
Skär ner grönsakerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg på samma plåt som kycklingen.
Låt dessa gå med samtidigt med klubban i ugnen tills de blir mjuka.
Blanda yoghurt med gräslöken och senap. Smaka av med salt.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett