Ugnsgratinerad middagskorv av falutyp med mandelpotatispuré
Ingredienser
Vitkålsröra
Mandelpotatispuré
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En extra smakrik ugnsgratinerad korv som är perfekt till middag då man vill ha lite vardagslyx. Prästost ger denna klassiska maträtt en härligt nötig smak.
Så här gör du
Ugnsgratinerad korv
Sätt ugnen på 175°C. Skär igenom korvens långsida till mitten. Snitta därefter korven och lägg den på en smord plåt.
Pensla på senap och ketchup. Lägg på de tärnade tomaterna och toppa med prästost.
Baka i cirka 20 minuter.
Vitkålsröra
Strimla vitkålen och skiva löken. Skala och skiva äpplet. Fräst det i en kastrull tills allt är mjukt.
Tillsätt vinäger och kycklingbuljong. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med gräslök vid servering.
Mandelpotatispuré
Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av vätskan. Ånga av och pressa potatisen.
Koka upp grädde och mjölk och rör ner i potatisen. Lägg samtidigt i smöret. Smaka av med salt!
OBS! Använd inte visp.
Lägg upp på en tallrik tillsammans med den utsökta korven och vitkålsröran.
Smaklig måltid!
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel