Wienerkorv med pasta, råstekt blomkål, kycklingbacon och dragonsås
35 min |
Ingredienser
4
Kycklingwienerkorvar
100 g
Kycklingbacon
2
lagerblad
0.5
gul lök, skivad
1
litet blomkålshuvud
riven parmesanost
Pasta med dragonsås
400 g
valfri pasta
3 dl
kycklingbuljong
2
schalottenlökar, finhackade
2 dl
grädde
majstärkelse till redning
50 g
färsk dragon
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Den smakrika wienerkorven får sällskap av pasta och kycklingbacon. Till det, en matig och mustig pastasås med tydlig smak av färsk dragon.
Så här gör du
Koka upp vatten med lagerblad och ½ skivad lök. Lägg i korven och stäng av värmen.
Stek blomkålen i panna med lite olja på medelhög värme tills den blir mjuk. Salta.
Stek även kycklingbacon tills det blir krispigt. Blanda gärna med blomkålen.
Pasta med dragonsås: Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av.
Fräs lök i en kastrull och tillsätt buljongen. Låt koka ihop något och tillsätt grädde.
Koka ca 10 min och red av med majsstärkelse utblandat i vatten. Mixa och sila. Hacka dragonbladen och lägg i såsen och smaka av.
Vänd såsen i pastan och toppa med blomkål och bacon. Lägg på wienerkorven, och riv över parmesanost.
Smaklig måltid!