Korv-med-pasta,-råstekt-blomkål-och-kycklingbacon
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Wienerkorv med pasta, råstekt blomkål, kycklingbacon och dragonsås

35 min |

Den smakrika wienerkorven får sällskap av pasta och kycklingbacon. Till det, en matig och mustig pastasås med tydlig smak av färsk dragon.

Ingredienser

4
Kycklingwienerkorvar
100 g
Kycklingbacon
2
lagerblad
0.5
gul lök, skivad
1
litet blomkålshuvud
riven parmesanost

Pasta med dragonsås

400 g
valfri pasta
3 dl
kycklingbuljong
2
schalottenlökar, finhackade
2 dl
grädde
majstärkelse till redning
50 g
färsk dragon
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Den smakrika wienerkorven får sällskap av pasta och kycklingbacon. Till det, en matig och mustig pastasås med tydlig smak av färsk dragon.

SÅ HÄR GÖR DU

Koka upp vatten med lagerblad och ½ skivad lök. Lägg i korven och stäng av värmen.

Stek blomkålen i panna med lite olja på medelhög värme tills den blir mjuk. Salta.

Stek även kycklingbacon tills det blir krispigt. Blanda gärna med blomkålen.

Pasta med dragonsås: Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av.

Fräs lök i en kastrull och tillsätt buljongen. Låt koka ihop något och tillsätt grädde.

Koka ca 10 min och red av med majsstärkelse utblandat i vatten. Mixa och sila. Hacka dragonbladen och lägg i såsen och smaka av.

Vänd såsen i pastan och toppa med blomkål och bacon. Lägg på wienerkorven, och riv över parmesanost.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!