
Kycklingstroganoff toppad med smetana
25 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
Kycklingmiddagskorv
1
röd paprika
2
gula lökar
1
röd chili
1
vitlöksklyfta
400 g
krossade tomater
150 g
färska brytbönor eller haricot verts
2 dl
smetana
1 msk
tomatpuré
2 msk
hackad dragon
salt och peppar

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ett lite lättare recept av den omtyckta vardagsklassikern korvstroganoff, nu kycklingstroganoff. Rätten innehåller inte grädde eller crème fraiche, utan får sin krämighet av en klick smetana.
Så här gör du
Hetta upp stekpannan med valfritt matfett. Stek kycklingkorven tills den får lite färg, och tillsätt paprika, lök, chili och vitlök.
Tillsätt tomatpuré och fräs i cirka 10 sekunder. Häll direkt i krossade tomater och brytbönor. Låt maten sjuda i 10 minuter och smaka av med salt, peppar och dragon.
Koka ris enligt anvisningarna på paketet. Toppa korvstroganoffen med smetana och servera med ris.
