Kycklingstroganoff toppad med smetana
25 min |
Ingredienser
Kycklingstroganoff
500 g
1
röd paprika, skivad
2
gula lökar, skivade
1
röd chili, tunt skivad
1
vitlöksklyfta, hackad
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
150 g
färska brytbönor eller haricots verts
2 msk
dragon
2 dl
smetana
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En lite lättare variant av den omtyckta vardagsklassikern korvstroganoff, gjord med den klimatsmarta kycklingkorven. Rätten innehåller inte grädde eller crème fraiche, utan får sin krämighet av en klick smetana.
Så här gör du
Kycklingstroganoff: Skiva paprika, lök och chili. Hacka vitlöksklyftan.
Hetta upp stekpannan. Stek korven tills den börjar få färg.
Tillsätt de skivade och hackade grönsakerna och stek en stund.
Tillsätt tomatpuré och fräs i cirka 10 sekunder. Häll i de krossade tomaterna och brytbönor.
Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och dragon.
Toppa med smetana och servera med ris.
Smaklig måltid!