
Beer Can Chicken med kryddig bönsallad och caesardressing
Ingredienser
Beer Can Chicken
Kryddig bönsallad
Caesardressing

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Beer Can Chicken - hel kyckling grillad med en öppnad ölburk. Kryddig bönsallad och krämig caesardressing komplementerar väl.
Så här gör du
Drick ur hälften av ölet ur burken. Fördela gärna kolen längs kanterna av grillen så att du inte bränner kycklingen med direkt grillning. Sätt en plåt/skål under gallret så att du samlar upp köttsaften eller ställ kycklingen i en plåt på grillen.
Om du grillar med gasolgrill, tänd sektionerna på sidan om kycklingen.
Sätt kycklingen på en ställning eller ställ den på en öppnad ölburk. Burken skall vara inuti kycklingen. Grilla i grillen med locket på i cirka 1 – 1.5 timmar. Kontrollera gärna med en stektermometer. Låret ska hålla en innertemperatur av 82° när kycklingen är klar.
Skölj bönor i rinnande kallt vatten. Skala och skiva lök och stek mjuk i olja. Blanda i kryddor och stek ytterligare 30 sekunder. Mixa sedan slät med senap, vinäger och olja. Blanda med bönor och salt.
Dela paprikan på 4 och skiva övriga grönsaker. Pensla med olja, salta och peppra och grilla mjuka på hög värme och låt svalna. Skär i mindre bitar och vänd ned i bönsalladen.
Toppa med basilika och skuren salladslök.
Mixa sardeller med vitlök och vinäger till en slät smet. Vänd ned i yoghurt och blanda med parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar.
Smaklig måltid!
