Uppesittarmackan i två varianter
Ingredienser
kycklingköttbullar
avokado & rödbetssallad
Kycklingmacka med sötpotatishummus och grönkål
Sötpotatishummus
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Myset innan julafton kräver sin uppesittarmacka. Här har vi valt två stycken. Köttbullemacka med avokado & rödbetssallad samt kycklingmacka med grönkål och sötpotatishummus.
Så här gör du
Köttbullemacka med avokado och rödbetssallad
Dela färdigstekta kycklingköttbullar från Kronfågel eller varför inte välja Markiz julköttbullar med mandel
Avokado & Rödbetssallad
Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugn på 175 grader i ca 8 minuter.
Mosa avokado och blanda med det bakade och råa betorna. Tillsätt citronsaft och honung. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar
Rosta hasselnötterna i panna tills de fått färg och krossa dessa grovt.
Servera på ditt favoritjulbröd och toppa med avokado & rödbetsallad, krossade hasselnötter och groddar
Kycklingmacka med sötpotatishummus och grönkål
Stek grönkålen i smör tills den blir mjuk. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Välj ditt favoritjulbröd. Toppa med sötpotatishummus, grönkål och sen stekt skivad kyckling.
(recept på sötpotatishummus finner ni i receptet med julprinskorvar)
Smaklig spis
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy
Albin Johnséns asiatiska Schnitzel