8133_Chickypack_citronsas_1000x1000
(12 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad kycklingfilé "Chicky" i citronsås

30 min | Enkelt

God och snabb kycklingfilé Chicky. En kycklingrätt med
fräsch smak. Recept av Markiz Tainton

Ingredienser

Kycklingfilé i ugn

färska örter

citronsås

1 msk
smör
1 msk
vetemjöl
3 dl
grädde
4 msk
crème fraiche
0.5 msk
koncentrerad kycklingfond
1 st
citron, skalet och saften

INGREDIENSER

INGREDIENSER

God och snabb kycklingfilé Chicky. En kycklingrätt med
fräsch smak. Recept av Markiz Tainton

Så här gör du

Förbered och stek kycklingen

Tina kycklingen. Sätt ugnen på 225°.

Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra.

Gör citronsåsen och ugnsbaka kycklingen

Smält smöret i en kastrull, pudra ner mjölet och fräs en kort stund.  Vispa ner grädde, crème fraiche och fond och låt sjuda några minuter.

Ta bort från värmen, riv ner och pressa ner citronsaften. Häll detta över kycklingen och ugnsbaka i 15-20 minuter.

Servering

Toppa kycklingen med färska örter. Severa med kokt potatis eller ris och gärna en sallad

Hej, visste du att?

Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.