
Vaniljglass med chokladcrème, mazarinbotten och havtorn
Ingredienser
mazarinbotten
chokladcrème
inlagda havtorn
tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En barnsligt god mazarinbotten serverad med vaniljglass, chokladcrème och inkokta havtorn. Ett värdigt avslut på året!
Så här gör du
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa smör och riven mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Avsluta med att vända i vetemjölet. Smörj en sockerkaksform och strö i mandelspån
Fyll formen och baka av kakan i ca 30 min. Låt svalna och skär i fina fyrkanter
Värm grädden försiktigt tillsammans med mjölkchokladen. Rör runt med en slickepott tills det blivit en tjock crème. Låt svalna i rumstemp.
Koka ihop de frysta havtornen tillsammans med sockret tills sockret smält. Låt kyla ner.
Dela hallon, krossa maränger och digestivekex. Servera tillsammans med mazarinbotten, vaniljglass, chokladcrème, havtorn och framförallt en massa kärlek!
FLER RECEPT

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad