Vaniljglass med chokladcrème, mazarinbotten och havtorn
Ingredienser
mazarinbotten
chokladcrème
inlagda havtorn
tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En barnsligt god mazarinbotten serverad med vaniljglass, chokladcrème och inkokta havtorn. Ett värdigt avslut på året!
Så här gör du
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa smör och riven mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Avsluta med att vända i vetemjölet. Smörj en sockerkaksform och strö i mandelspån
Fyll formen och baka av kakan i ca 30 min. Låt svalna och skär i fina fyrkanter
Värm grädden försiktigt tillsammans med mjölkchokladen. Rör runt med en slickepott tills det blivit en tjock crème. Låt svalna i rumstemp.
Koka ihop de frysta havtornen tillsammans med sockret tills sockret smält. Låt kyla ner.
Dela hallon, krossa maränger och digestivekex. Servera tillsammans med mazarinbotten, vaniljglass, chokladcrème, havtorn och framförallt en massa kärlek!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett