desserthallon
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vaniljglass med chokladcrème, mazarinbotten och havtorn

60 min | Enkelt

En barnsligt god mazarinbotten serverad med vaniljglass, chokladcrème och inkokta havtorn. Ett värdigt avslut på året!

Ingredienser

mazarinbotten

125 g
smör
250 g
mandelmassa
2 st
ägg, stora
0.5 dl
vetemjöl
mandelspån till formen

chokladcrème

1.5 dl
grädde
100 g
god mjölkchoklad

inlagda havtorn

100 g
havtorn, frysta
1 dl
socker

tillbehör

1 pkt
vaniljglass av god kvalitet
1 pkt
hallon
1 dl
maränger, krossade
4 st
digestivekex, krossade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En barnsligt god mazarinbotten serverad med vaniljglass, chokladcrème och inkokta havtorn. Ett värdigt avslut på året!

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt på ugnen på 175 grader

Vispa smör och riven mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Avsluta med att vända i vetemjölet. Smörj en sockerkaksform och strö i mandelspån

Fyll formen och baka av kakan i ca 30 min. Låt svalna och skär i fina fyrkanter

Värm grädden försiktigt tillsammans med mjölkchokladen. Rör runt med en slickepott tills det blivit en tjock crème. Låt svalna i rumstemp.

Koka ihop de frysta havtornen tillsammans med sockret tills sockret smält. Låt kyla ner.

Dela hallon, krossa maränger och digestivekex. Servera tillsammans med mazarinbotten, vaniljglass, chokladcrème, havtorn och framförallt en massa kärlek!