Vaniljglass med chokladcrème, mazarinbotten och havtorn
Ingredienser
mazarinbotten
chokladcrème
inlagda havtorn
tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En barnsligt god mazarinbotten serverad med vaniljglass, chokladcrème och inkokta havtorn. Ett värdigt avslut på året!
Så här gör du
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa smör och riven mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Avsluta med att vända i vetemjölet. Smörj en sockerkaksform och strö i mandelspån
Fyll formen och baka av kakan i ca 30 min. Låt svalna och skär i fina fyrkanter
Värm grädden försiktigt tillsammans med mjölkchokladen. Rör runt med en slickepott tills det blivit en tjock crème. Låt svalna i rumstemp.
Koka ihop de frysta havtornen tillsammans med sockret tills sockret smält. Låt kyla ner.
Dela hallon, krossa maränger och digestivekex. Servera tillsammans med mazarinbotten, vaniljglass, chokladcrème, havtorn och framförallt en massa kärlek!
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel