
Vaniljglass med chokladcrème, mazarinbotten och havtorn
Ingredienser
mazarinbotten
chokladcrème
inlagda havtorn
tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En barnsligt god mazarinbotten serverad med vaniljglass, chokladcrème och inkokta havtorn. Ett värdigt avslut på året!
Så här gör du
Sätt på ugnen på 175 grader
Vispa smör och riven mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Avsluta med att vända i vetemjölet. Smörj en sockerkaksform och strö i mandelspån
Fyll formen och baka av kakan i ca 30 min. Låt svalna och skär i fina fyrkanter
Värm grädden försiktigt tillsammans med mjölkchokladen. Rör runt med en slickepott tills det blivit en tjock crème. Låt svalna i rumstemp.
Koka ihop de frysta havtornen tillsammans med sockret tills sockret smält. Låt kyla ner.
Dela hallon, krossa maränger och digestivekex. Servera tillsammans med mazarinbotten, vaniljglass, chokladcrème, havtorn och framförallt en massa kärlek!
FLER RECEPT

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling