
Sticky Rice Bowl “Vietnam” med lime, sojamajonnäs och chili
Ingredienser
Sojastekt kycklingfärs
Sojamajonnäs
Chiligurka
Tillbehör och Toppings

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Snabblagad rice bowl med sojastekt kycklingfärs med smak av Vietnam. Perfekt för en trevligare vardagsbjudning.
Så här gör du
Kycklingfärs: Hacka vitlöken, skala ingefäran och fintärna. Bryn kycklingfärsen i rapsoljan tillsammans med vitlöken och ingefäran. Rör med en stekspade eller visp så att kycklingfärsen blir finfördelad
Tillsätt sojan, limesaft, fisksåsen och sesamoljan. Låt koka ihop i ca 6-7 minuter.
Sojamajonnäs: Vispa ihop majonnäsen med sojan och dijonsenap i en skål
Chiligurka: Skiva gurkan tunt med kniv eller en mandolin i en bunke. Salta gurkan och rör om.
Vispa ihop gochujang tillsammans med sojan. Tillsätt detta med en slickepott i skålen med gurkan. Blanda runt ordentligt
Vispa ihop ättikan och sockret i en skål så att sockret löser upp sig. Avsluta med att hälla ättikslagen över gurkan. Lägg press på gurkan och låt stå i minst 15 minuter. Häll sen av överflödig vätska
Koka sushiriset enligt anvisning
Servering: Lägg riset på ett stort fat. Stick ner salladsbladen runt riset. Toppa riset med den stekta kycklingfärsen, chiligurkan, koriandern och vårlöken. Avsluta med att strö över rostad lök, krossade jordnötter och den tunt skivade chilin. Servera majonnäsen i en skål vid sidan. Skär limeklyftor som garnering. Jordnötterna kan såklart uteslutas vid allergi. Även supergott med picklad rödlök som går att köpa färdig i butik.


Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel