P1000937-2
(27 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sticky Rice Bowl “Vietnam” med lime, sojamajonnäs och chili

30 min | Enkelt

Snabblagad rice bowl med sojastekt kycklingfärs med smak av Vietnam. Perfekt för en trevligare vardagsbjudning.

Ingredienser

Sojastekt kycklingfärs

500 g
Kycklingfärs
rapsolja
2 st
vitlöksklyftor, finhackad
2 msk
japansk soja
2 st
lime, pressad
3 msk
fisksås
1 tsk
sesamolja mörkrostad
1 msk
ingefära, skalad och finskuren

Sojamajonnäs

1 dl
majonnäs
1 msk
soja
1 tsk
dijonsenap

Chiligurka

1 st
gurka
1 tsk
salt
0.5 dl
ättika 12%
1 dl
socker
2 msk
gochujang, koreansk chilipasta
1 msk
japansk soja

Tillbehör och Toppings

1 dl
koriander, grovhackad
3 st
salladslökar, finskuren
1 st
röd chili, fint skivad
2 st
hjärtsallad
2 msk
rostad lök
2 msk
jordnötter krossade
sushiris eller jasminris
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Snabblagad rice bowl med sojastekt kycklingfärs med smak av Vietnam. Perfekt för en trevligare vardagsbjudning.

Så här gör du

Kycklingfärs: Hacka vitlöken, skala ingefäran och fintärna. Bryn kycklingfärsen i rapsoljan tillsammans med vitlöken och ingefäran. Rör med en stekspade eller visp så att kycklingfärsen blir finfördelad

Tillsätt sojan, limesaft, fisksåsen och sesamoljan. Låt koka ihop i ca 6-7 minuter.

Sojamajonnäs: Vispa ihop majonnäsen med sojan och dijonsenap i en skål

Chiligurka: Skiva gurkan tunt med kniv eller en mandolin i en bunke. Salta gurkan och rör om.

Vispa ihop gochujang tillsammans med sojan. Tillsätt detta med en slickepott i skålen med gurkan. Blanda runt ordentligt

Vispa ihop ättikan och sockret i en skål så att sockret löser upp sig. Avsluta med att hälla ättikslagen över gurkan. Lägg press på gurkan och låt stå i minst 15 minuter. Häll sen av överflödig vätska

Koka sushiriset enligt anvisning

Servering: Lägg riset på ett stort fat. Stick ner salladsbladen runt riset. Toppa riset med den stekta kycklingfärsen, chiligurkan, koriandern och vårlöken. Avsluta med att strö över rostad lök, krossade jordnötter och den tunt skivade chilin. Servera majonnäsen i en skål vid sidan. Skär limeklyftor som garnering. Jordnötterna kan såklart uteslutas vid allergi. Även supergott med picklad rödlök som går att köpa färdig i butik.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!