
Sticky Rice Bowl “Vietnam” med lime, sojamajonnäs och chili
Ingredienser
Sojastekt kycklingfärs
Sojamajonnäs
Chiligurka
Tillbehör och Toppings

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Snabblagad rice bowl med sojastekt kycklingfärs med smak av Vietnam. Perfekt för en trevligare vardagsbjudning.
Så här gör du
Kycklingfärs: Hacka vitlöken, skala ingefäran och fintärna. Bryn kycklingfärsen i rapsoljan tillsammans med vitlöken och ingefäran. Rör med en stekspade eller visp så att kycklingfärsen blir finfördelad
Tillsätt sojan, limesaft, fisksåsen och sesamoljan. Låt koka ihop i ca 6-7 minuter.
Sojamajonnäs: Vispa ihop majonnäsen med sojan och dijonsenap i en skål
Chiligurka: Skiva gurkan tunt med kniv eller en mandolin i en bunke. Salta gurkan och rör om.
Vispa ihop gochujang tillsammans med sojan. Tillsätt detta med en slickepott i skålen med gurkan. Blanda runt ordentligt
Vispa ihop ättikan och sockret i en skål så att sockret löser upp sig. Avsluta med att hälla ättikslagen över gurkan. Lägg press på gurkan och låt stå i minst 15 minuter. Häll sen av överflödig vätska
Koka sushiriset enligt anvisning
Servering: Lägg riset på ett stort fat. Stick ner salladsbladen runt riset. Toppa riset med den stekta kycklingfärsen, chiligurkan, koriandern och vårlöken. Avsluta med att strö över rostad lök, krossade jordnötter och den tunt skivade chilin. Servera majonnäsen i en skål vid sidan. Skär limeklyftor som garnering. Jordnötterna kan såklart uteslutas vid allergi. Även supergott med picklad rödlök som går att köpa färdig i butik.


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad