
Varm macka med potatisröra toppad med kyckling
15 min | Enkelt
Ingredienser
1 st
rödlök, skivad
smör till stekning
1 dl
crème fraiche
1.5 dl
prästost, riven
3 msk
dill, hackad
200 g
potatis, kokt och tärnad
flingsalt och peppar
4 skivor
levainbröd
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smörgås med potatis och stekt och skivad kyckling. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Skala och skiva löken. Fräs den långsamt i smör i ca 20 minuter. Blanda crème fraiche med ost och dill. Tärna potatisen och vänd ner den. Krydda med salt och peppar. Fördela potatisblandningen på bröden. Lägg på kycklingen och stekt lök. Ställ in mitt i ugnen på 225 grader och gratinera i ca 12 min. Servera genast.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes