Varm macka med potatisröra toppad med kyckling
15 min | Enkelt
Ingredienser
1 st
rödlök, skivad
smör till stekning
1 dl
crème fraiche
1.5 dl
prästost, riven
3 msk
dill, hackad
200 g
potatis, kokt och tärnad
flingsalt och peppar
4 skivor
levainbröd
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smörgås med potatis och stekt och skivad kyckling. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Varm macka
Skala och skiva löken. Fräs den långsamt i smör i ca 20 minuter. Blanda crème fraiche med ost och dill. Tärna potatisen och vänd ner den. Krydda med salt och peppar. Fördela potatisblandningen på bröden. Lägg på kycklingen och stekt lök. Ställ in mitt i ugnen på 225 grader och gratinera i ca 12 min. Servera genast.
Hej, visste du att?
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige. Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.