Vitlöksstekt kycklingfilé med kantarellrisotto - toppad med basilika
Ingredienser
Timjan- och vitlöksstekt kycklingbröst
Svamprisotto
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Svamprisotto av kantarell, timjan- och vitlöksstekt kycklingfilé. Italienska smaker för alla.
Så här gör du
Stek kyckling
Sätt ugnen på 90°. Hetta upp pannan och tillsätt olja och smör. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar.
Krossa timjan och vitlök. Bryn kycklingen i panna på bägge sidor med timjan och vitlök.
Ställ kycklingen i ugnen under cirka 20 till 30 minuter beroende på storlek. Använd stektermometer i den tjockare delen av bröstet.
När innertemperaturen är 70° så är kycklingen färdig.
Så lyckas du med Risotto
Under tiden gör du risotton. Stek svampen gyllenbrun i smör och olja.
Finhacka löken och svetta den i en kastrull med olivolja.
Blanda ner riset med löken. Tillsätt buljongen så att det täcker riset.
Koka riset i cirka 15 till 18 minuter. Håll ständig uppsyn över risotton och fyll på med buljong.
Riset ska ha en tydlig kärna i mitten men inte dock för hård.
Avsluta med att röra ner smör, ost och svamp. Servera direkt – risotton ska vara krämig, inte stabbig!
Den får gärna flyta ut över tallriken. Toppa med färska basilikablad.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: 100 % kycklingfilé
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.