Vitlöksstekt-kycklingbröst-med-kantarellrisotto
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vitlöksstekt kycklingfilé med kantarellrisotto - toppad med basilika

25 min | Medelsvårt

Svamprisotto av kantarell, timjan- och vitlöksstekt kycklingfilé. Italienska smaker för alla.

Ingredienser

Timjan- och vitlöksstekt kycklingbröst

4
Ekologisk Kycklingbröstfilé
1
vitlök
6 kvistar
timjan

Svamprisotto

400 g
arborioris
1 liter
varm kycklingbuljong
250 g
kantareller
100 g
parmesanost, riven
2
schalottenlökar, finhackade
100 g
smör
1 kruka
basilika
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Svamprisotto av kantarell, timjan- och vitlöksstekt kycklingfilé. Italienska smaker för alla.

Så här gör du

Stek kyckling

Sätt ugnen på 90°. Hetta upp pannan och tillsätt olja och smör. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar.

Krossa timjan och vitlök. Bryn kycklingen i panna på bägge sidor med timjan och vitlök.

Ställ kycklingen i ugnen under cirka 20 till 30 minuter beroende på storlek. Använd stektermometer i den tjockare delen av bröstet.

När innertemperaturen är 70° så är kycklingen färdig.

Så lyckas du med Risotto

Under tiden gör du risotton. Stek svampen gyllenbrun i smör och olja.

Finhacka löken och svetta den i en kastrull med olivolja.

Blanda ner riset med löken. Tillsätt buljongen så att det täcker riset.

Koka riset i cirka 15 till 18 minuter. Håll ständig uppsyn över risotton och fyll på med buljong.

Riset ska ha en tydlig kärna i mitten men inte dock för hård.

Avsluta med att röra ner smör, ost och svamp. Servera direkt – risotton ska vara krämig, inte stabbig!

Den får gärna flyta ut över tallriken. Toppa med färska basilikablad.

Smaklig måltid!

Om kycklingfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: 100 % kycklingfilé

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!