
Vitlöksstekt kycklingfilé med kantarellrisotto - toppad med basilika
Ingredienser
Timjan- och vitlöksstekt kycklingbröst
Svamprisotto

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Svamprisotto av kantarell, timjan- och vitlöksstekt kycklingfilé. Italienska smaker för alla.
Så här gör du
Sätt ugnen på 90°. Hetta upp pannan och tillsätt olja och smör. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar.
Krossa timjan och vitlök. Bryn kycklingen i panna på bägge sidor med timjan och vitlök.
Ställ kycklingen i ugnen under cirka 20 till 30 minuter beroende på storlek. Använd stektermometer i den tjockare delen av bröstet.
När innertemperaturen är 70° så är kycklingen färdig.
Under tiden gör du risotton. Stek svampen gyllenbrun i smör och olja.
Finhacka löken och svetta den i en kastrull med olivolja.
Blanda ner riset med löken. Tillsätt buljongen så att det täcker riset.
Koka riset i cirka 15 till 18 minuter. Håll ständig uppsyn över risotton och fyll på med buljong.
Riset ska ha en tydlig kärna i mitten men inte dock för hård.
Avsluta med att röra ner smör, ost och svamp. Servera direkt – risotton ska vara krämig, inte stabbig!
Den får gärna flyta ut över tallriken. Toppa med färska basilikablad.
Smaklig måltid!
