8192_stora_grillfileer_grund_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad

45 min | Enkelt

När man vill ha en extra stor kycklingfilé att lägga på grillen så har vi de ultimata - rubbade med grillkrydda. Matcha med fräscha tillbehör och godaste aubergineröran!

Ingredienser

Stora Grillfiléer

Aubergineröra

2 st
aubergine
4 klyftor
vitlök
salt
0.5 dl
olivolja
2 msk
tahini
1 st
citron, saft och skal
0.5 tsk
spiskummin
0.5 tsk
sumak
1 tsk
turkisk yoghurt
salt

Bulgursallad

3 dl
bulgur, grovmalen
1 st
lök, finhackad
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
2 msk
tomatpuré
2 msk
olivolja
0.5 st
gurka, tärnad
2 stjälkar
selleri, tunt skivad
1 knippe
persilja, skuren
4 st
gröna spetspaprikor

Syrad rödkål

300 g
röd spetskål, tunt skivad
1 dl
ättika 12%
1 dl
socker
2 dl
vatten
1 msk
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

När man vill ha en extra stor kycklingfilé att lägga på grillen så har vi de ultimata - rubbade med grillkrydda. Matcha med fräscha tillbehör och godaste aubergineröran!

Så här gör du

Aubergineröra

Dela auberginerna i 4 delar och lägg på en ugnsplåt med skalet nedåt. Salta ordentligt. Tillaga i ugn på 200 °C i ca 30 min. Låt vitlöks- klyftorna gå med i ugnen i ca 15 min. Låt svalna. Gröp sedan ut aubergine- köttet och mixa tillsammans med vitlök, kryddor, citron och olivolja. Vispa i turkisk yoghurt och smaka av med salt och sumak. Toppa med ringlad olivolja.

Bulgursallad

Koka bulgur i rikligt med vatten i ca 7 min. Låt rinna av. Fräs gul lök, kryddor och tomatpuré med olivolja i en stekpanna och tillsätt kokt bulgur. Fräs ordentligt så att bulguren
blir röd och tar smak av krydd- orna. Smaka av med salt. Grilla paprikorna på grillen och blanda sedan ner i bulgurblandningen.

Syrad rödkål

Skiva röd spetskål tunt, gärna med en mandolin. Lägg över i en skål och salta lätt. Koka upp ättika, socker

och vatten. Låt svalna och häll sedan lagen över den strimlade rödkålen. Låt kålen ligga i lagen minst 30 min innan servering. Tips, häll gärna lite spad från inlagd feferoni i ättikslagen för extra styrka.

Grilla Stora Grillfiléer BBQ 4 min på varje sida direkt över glöden. Flytta därefter filéerna till indirekt värme och låt gå tills innertemperaturen nått 70 grader. Låt svalna i 5 min och skiva sedan upp i tunna skivor. Servera med övriga tillbehör.