Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Ingredienser
Stora Grillfiléer
Aubergineröra
Bulgursallad
Syrad rödkål
INGREDIENSER
INGREDIENSER
När man vill ha en extra stor kycklingfilé att lägga på grillen så har vi de ultimata - rubbade med grillkrydda. Matcha med fräscha tillbehör och godaste aubergineröran!
Så här gör du
Aubergineröra
Dela auberginerna i 4 delar och lägg på en ugnsplåt med skalet nedåt. Salta ordentligt. Tillaga i ugn på 200 °C i ca 30 min. Låt vitlöks- klyftorna gå med i ugnen i ca 15 min. Låt svalna. Gröp sedan ut aubergine- köttet och mixa tillsammans med vitlök, kryddor, citron och olivolja. Vispa i turkisk yoghurt och smaka av med salt och sumak. Toppa med ringlad olivolja.
Bulgursallad
Koka bulgur i rikligt med vatten i ca 7 min. Låt rinna av. Fräs gul lök, kryddor och tomatpuré med olivolja i en stekpanna och tillsätt kokt bulgur. Fräs ordentligt så att bulguren
blir röd och tar smak av krydd- orna. Smaka av med salt. Grilla paprikorna på grillen och blanda sedan ner i bulgurblandningen.
Syrad rödkål
Skiva röd spetskål tunt, gärna med en mandolin. Lägg över i en skål och salta lätt. Koka upp ättika, socker
och vatten. Låt svalna och häll sedan lagen över den strimlade rödkålen. Låt kålen ligga i lagen minst 30 min innan servering. Tips, häll gärna lite spad från inlagd feferoni i ättikslagen för extra styrka.
Grilla Stora Grillfiléer BBQ 4 min på varje sida direkt över glöden. Flytta därefter filéerna till indirekt värme och låt gå tills innertemperaturen nått 70 grader. Låt svalna i 5 min och skiva sedan upp i tunna skivor. Servera med övriga tillbehör.