Vitlöksstekt-kycklinglever-med-tomat--och-rödlökschutney
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Vitlöksstekt kycklinglever med tomat- och rödlökschutney

22 min | Enkelt

Vitlöksstekt kycklinglever är det bästa sättet att äta denna delikata, näringsrika styckdel. En syrlig chutney passar perfekt ihop kyckling.

Ingredienser

500 g
Bosarpkyckling - Ekologisk kycklinglever
4
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
persilja, hackad
0.5 dl
olivolja

Rödlök- och tomatchutney

3
tomater, tärnade
2
rödlökar, skivade
3 msk
farinsocker
3 msk
vinäger
1
röd chili, finhackad
2 msk
Maizena till redning
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vitlöksstekt kycklinglever är det bästa sättet att äta denna delikata, näringsrika styckdel. En syrlig chutney passar perfekt ihop kyckling.

Så här gör du

Rödlök- och tomatchutney: Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med finhackad chili.

Tillsätt skivad rödlök och låt sjuda i 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och koka upp.

Smaka av och red med Maizena utblandat i lite vatten, för en bättre konsistent.

 

Vitlöksstekt kycklinglever: Hacka vitlöken och persiljan, blanda med olivoljan.

Putsa och krydda kycklinglevern med salt och peppar. Hetta upp en panna och stek i smör och olja.

När levern börjar bli klar så tillsätt vitlök och persiljeblandningen och stek i cirka 30 sekunder.

Servera gärna levern på en rostad surdegsbrödskiva med en god potatissallad eller grillade grönsaker.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!