
Vitlöksstekt kycklinglever med tomat- och rödlökschutney
22 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
Bosarpkyckling - Ekologisk kycklinglever
4
vitlöksklyftor, hackade
2 msk
persilja, hackad
0.5 dl
olivolja
Rödlök- och tomatchutney
3
tomater, tärnade
2
rödlökar, skivade
3 msk
farinsocker
3 msk
vinäger
1
röd chili, finhackad
2 msk
Maizena till redning

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vitlöksstekt kycklinglever är det bästa sättet att äta denna delikata, näringsrika styckdel. En syrlig chutney passar perfekt ihop kyckling.
Så här gör du
Rödlök- och tomatchutney: Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med finhackad chili.
Tillsätt skivad rödlök och låt sjuda i 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och koka upp.
Smaka av och red med Maizena utblandat i lite vatten, för en bättre konsistent.
Vitlöksstekt kycklinglever: Hacka vitlöken och persiljan, blanda med olivoljan.
Putsa och krydda kycklinglevern med salt och peppar. Hetta upp en panna och stek i smör och olja.
När levern börjar bli klar så tillsätt vitlök och persiljeblandningen och stek i cirka 30 sekunder.
Servera gärna levern på en rostad surdegsbrödskiva med en god potatissallad eller grillade grönsaker.
Smaklig måltid!
