Vitlöksstekt kycklinglever med tomat- och rödlökschutney
Ingredienser
Rödlök- och tomatchutney
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vitlöksstekt kycklinglever är det bästa sättet att äta denna delikata, näringsrika styckdel. En syrlig chutney passar perfekt ihop kyckling.
Så här gör du
Rödlök- och tomatchutney: Koka upp vinäger och farinsocker tillsammans med finhackad chili.
Tillsätt skivad rödlök och låt sjuda i 5 minuter. Lägg i de tärnade tomaterna och koka upp.
Smaka av och red med Maizena utblandat i lite vatten, för en bättre konsistent.
Vitlöksstekt kycklinglever: Hacka vitlöken och persiljan, blanda med olivoljan.
Putsa och krydda kycklinglevern med salt och peppar. Hetta upp en panna och stek i smör och olja.
När levern börjar bli klar så tillsätt vitlök och persiljeblandningen och stek i cirka 30 sekunder.
Servera gärna levern på en rostad surdegsbrödskiva med en god potatissallad eller grillade grönsaker.
Smaklig måltid!
Kronfågels ekologiska kycklinglever är tillverkad av 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett