
Kycklinglevermousse med brioche, aprikos och hasselnötter
Ingredienser
Kycklinglevermousse
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxiga festsnacks. Kycklinglevermoussen görs bäst dagen innan festen.
Så här gör du
Kycklinglevermousse
Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2–3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra.
Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.
Stavmixa aprikosmarmeladen för att få den slät.
Stek briochebröden gyllene i smör. Skär eller bred på kycklinglevermoussen på briochen och toppa med aprikosmarmelad, rostade hasselnötter och krasse. Garnera gärna med krasse och blåklint.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes