Nyar_2_1000x1000
(6 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglevermousse med brioche, aprikos och hasselnötter

60 min | Medelsvårt

Lyxiga festsnacks. Kycklinglevermoussen görs bäst dagen innan festen.

Ingredienser

Kycklinglevermousse

1 st
schalottenlök, hackad
1 klyfta
vitlök, hackad
1 st
timjanskvist
1 dl
rött vin eller madeira
1 tsk
salt
0.5 dl
grädde

Tillbehör

4 skivor
briochebröd, delade i 4 delar
smör till stekning
1 dl
aprikosmarmelad
1 dl
skalade hasselnötter, rostade

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lyxiga festsnacks. Kycklinglevermoussen görs bäst dagen innan festen.

Så här gör du

Kycklinglevermousse

Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2–3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra.

Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.

Stavmixa aprikosmarmeladen för att få den slät.

Stek briochebröden gyllene i smör. Skär eller bred på kycklinglevermoussen på briochen och toppa med aprikosmarmelad, rostade hasselnötter och krasse. Garnera gärna med krasse och blåklint.