Kycklinglevermousse med brioche, aprikos och hasselnötter
Ingredienser
Kycklinglevermousse
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxiga festsnacks. Kycklinglevermoussen görs bäst dagen innan festen.
Så här gör du
Kycklinglevermousse
Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2–3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra.
Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.
Stavmixa aprikosmarmeladen för att få den slät.
Stek briochebröden gyllene i smör. Skär eller bred på kycklinglevermoussen på briochen och toppa med aprikosmarmelad, rostade hasselnötter och krasse. Garnera gärna med krasse och blåklint.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett