Kycklinglevermousse med brioche, aprikos och hasselnötter
60 min | Medelsvårt
Ingredienser
Kycklinglevermousse
400 g
1 st
schalottenlök, hackad
1 klyfta
vitlök, hackad
1 st
timjanskvist
1 dl
rött vin eller madeira
1 tsk
salt
0.5 dl
grädde
Tillbehör
4 skivor
briochebröd, delade i 4 delar
smör till stekning
1 dl
aprikosmarmelad
1 dl
skalade hasselnötter, rostade
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxiga festsnacks. Kycklinglevermoussen görs bäst dagen innan festen.
Så här gör du
Kycklinglevermousse
Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2–3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra.
Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.
Stavmixa aprikosmarmeladen för att få den slät.
Stek briochebröden gyllene i smör. Skär eller bred på kycklinglevermoussen på briochen och toppa med aprikosmarmelad, rostade hasselnötter och krasse. Garnera gärna med krasse och blåklint.