Nyar_Lever_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglevermousse med picklad rödlök och frasig smördeg

45 min | Medelsvårt

Våga pröva att göra kycklinglevermousse på frasig smördeg. En riktigt lyxig kanapé. Kanske till nyårsdrinken?

Ingredienser

Kycklinglevermousse

1 st
gul lök, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, hackad
2 st
timjankvistar, färska
100 g
smör till stekning
1 dl
rödvin
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar nymald
0.5 dl
grädde

Frasig smördeg

1 ark
färsk smördeg
1 dl
crème fraiche

Topping

1 burk
inlagda kronärtskockor, skivade
0.5 dl
picklad rödlök
2 msk
kapris

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Våga pröva att göra kycklinglevermousse på frasig smördeg. En riktigt lyxig kanapé. Kanske till nyårsdrinken?

Så här gör du

Kycklinglevermousse

Skär levern i mindre bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Stek kycklinglevern i smör tillsammans med lök, timjan och vitlök i en stekpanna. Stek på medelvärme i 2-3 minuter.

Slå sen på vinet och låt koka in. Ta bort timjanskvistarna och lägg allt inklusive smöret i en matberedare. Tillsätt salt, peppar. Avsluta med att tillsätta grädden och mixa igen tills moussen är helt slät. Häll upp allt i en form och låt den stelna i kylen i några timmar.

Frasig smördeg

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på smörpapper och lägg på en ugnsplåt. Smeta över crème fraiche och nagga lite i smördegen med en gaffel. Baka sedan i 15-20 minuter tills gyllenbrun. Låt svalna något och skär ut rutor eller stansa ut rundlar.

Lägg en klick kycklinglevermousse på varje smördegsbit. Toppa med kapris, skivad kronärtskocka, picklad rödlök och smaka av med salt och peppar vid behov.