Kycklingleverparfait med vindruvor och frisésallat
Ingredienser
Kycklingleverparfait
Druvcrème
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxiga kanapéer på kycklinglever. Recept av Olle Broström
Så här gör du
Kycklingleverparfait
Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2-3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra. Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.
Druvcrème
Koka de ansade druvorna till en kräm. Mixa och sila krämen. Smaka av med socker, lite salt och red eventuellt av med lite potatismjöl.
Montering
Stansa ut toastbröd eller brioche och smörstek dessa. Servera med kycklingleverparfaiten, lite plockad frisésallat, olivolja och lite nymald svartpeppar.
Tips!
Frys gärna kycklingleverparfait i siliconformar. Ett enkelt sätt att få små portionsbitar.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett