Kycklingleverparfait_Bosarp_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingleverparfait med vindruvor och frisésallat

45 min | Enkelt

Lyxiga kanapéer på kycklinglever. Recept av Olle Broström

Ingredienser

Kycklingleverparfait

1 st
schalottenlök, finhackad
1 klyfta
vitlök
1 st
timjanskvist
1 dl
rödvin
1 tsk
salt
0.5 dl
grädde
nymald svartpeppar

Druvcrème

1 ask
röda vindruvor, urkärnade
2 msk
socker
potatismjöl

Tillbehör

smörstekt bröd
frisésallat
olivolja
svartpeppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lyxiga kanapéer på kycklinglever. Recept av Olle Broström

Så här gör du

Kycklingleverparfait

Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2-3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra. Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.

Druvcrème

Koka de ansade druvorna till en kräm. Mixa och sila krämen. Smaka av med socker, lite salt och red eventuellt av med lite potatismjöl.

Montering

Stansa ut toastbröd eller brioche och smörstek dessa. Servera med kycklingleverparfaiten, lite plockad frisésallat, olivolja och lite nymald svartpeppar.

 

Tips!

Frys gärna kycklingleverparfait i siliconformar. Ett enkelt sätt att få små portionsbitar.