Kycklingleverparfait med vindruvor och frisésallat
45 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingleverparfait
400 g
1 st
schalottenlök, finhackad
1 klyfta
vitlök
1 st
timjanskvist
1 dl
rödvin
1 tsk
salt
0.5 dl
grädde
nymald svartpeppar
Druvcrème
1 ask
röda vindruvor, urkärnade
2 msk
socker
potatismjöl
Tillbehör
smörstekt bröd
frisésallat
olivolja
svartpeppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lyxiga kanapéer på kycklinglever. Recept av Olle Broström
Så här gör du
Kycklingleverparfait
Putsa kycklinglevern och skär i mindre bitar. Bryn lök, timjan och vitlök i smör och tillsätt levern. Fräs i 2-3 minuter och slå därefter på vinet och låt det koka ihop. Salta och peppra. Ta bort timjanskvistarna och lägg allt i en mixer. Börja mixa och tillsätt grädden. Lägg smeten i en form och ställ i kylen över natten.
Druvcrème
Koka de ansade druvorna till en kräm. Mixa och sila krämen. Smaka av med socker, lite salt och red eventuellt av med lite potatismjöl.
Montering
Stansa ut toastbröd eller brioche och smörstek dessa. Servera med kycklingleverparfaiten, lite plockad frisésallat, olivolja och lite nymald svartpeppar.
Tips!
Frys gärna kycklingleverparfait i siliconformar. Ett enkelt sätt att få små portionsbitar.