
Grillade kycklingleverspett i pitabröd med vitlöksmajonnäs och feferoni
30 min | Medelsvårt
Ingredienser
Kycklingleverspett
2 tsk
korianderfrö, krossade
1 dl
flytande honung
1 msk
rödvinsvinäger
1 msk
soja
1 ask
kryddkrasse
Vitlöksmajonnäs
2 st
äggula
1.5 dl
rapsolja
2 tsk
dijonsenap
1 klyfta
vitlök, riven
1.5 tsk
citronjuice
Picklad rödlök
1 dl
ättika
1 dl
socker
2 dl
vatten
2 st
rödlök, tunt skivad
Tillbehör
4 st
pitabröd
1 huvud
isbergssallad
1 burk
feferoni
1 kruka
koriander
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ta hand om allt på kycklingen. Våga testa kycklinglever från Bosarp här med en orientalisk/asiatisk touch. Recept av Olle Broström
Så här gör du
Kycklingleverspett
Trä på lever på spetten och krydda med salt, korianderfrön och svartpeppar. Koka ihop honung, vinäger och soja till en glaze. Grilla kycklingleverspetten och pensla med glaze, toppa spetten med krasse.
Vitlöksmajonnäs
Vispa äggula, senap, citronjuice och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning till den går ihop till en majonnäs, smaka av med riven vitlök.
Picklad rödlök
Koka upp socker, ättika och vatten tills att det löst upp sig. Skala och skiva rödlök tunt på mandolin och slå över pickelslagen, ställ in i kyl.
Plocka ner isbergssalladen och lägg i kallt vatten så att den blir krispig. Fyll pitabröden med kycklingleverspetten och lägg i tillbehören, toppa med koriander.