Bosarp_Kycklinglever_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillade kycklingleverspett i pitabröd med vitlöksmajonnäs och feferoni

30 min | Medelsvårt

Ta hand om allt på kycklingen. Våga testa kycklinglever från Bosarp här med en orientalisk/asiatisk touch. Recept av Olle Broström

Ingredienser

Kycklingleverspett

2 tsk
korianderfrö, krossade
1 dl
flytande honung
1 msk
rödvinsvinäger
1 msk
soja
1 ask
kryddkrasse

Vitlöksmajonnäs

2 st
äggula
1.5 dl
rapsolja
2 tsk
dijonsenap
1 klyfta
vitlök, riven
1.5 tsk
citronjuice

Picklad rödlök

1 dl
ättika
1 dl
socker
2 dl
vatten
2 st
rödlök, tunt skivad

Tillbehör

4 st
pitabröd
1 huvud
isbergssallad
1 burk
feferoni
1 kruka
koriander

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ta hand om allt på kycklingen. Våga testa kycklinglever från Bosarp här med en orientalisk/asiatisk touch. Recept av Olle Broström

Så här gör du

Kycklingleverspett

Trä på lever på spetten och krydda med salt, korianderfrön och svartpeppar. Koka ihop honung, vinäger och soja till en glaze. Grilla kycklingleverspetten och pensla med glaze, toppa spetten med krasse.

Vitlöksmajonnäs

Vispa äggula, senap, citronjuice och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning till den går ihop till en majonnäs, smaka av med riven vitlök.

Picklad rödlök

Koka upp socker, ättika och vatten tills att det löst upp sig. Skala och skiva rödlök tunt på mandolin och slå över pickelslagen, ställ in i kyl.

Plocka ner isbergssalladen och lägg i kallt vatten så att den blir krispig. Fyll pitabröden med kycklingleverspetten och lägg i tillbehören, toppa med koriander.