KF_Matbilder_Filmriding-7
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Asiatisk kycklingballotine

60 min | Avancerat

Imponera med ballotine på kycklingfilé fylld med kycklingfärs
med asiatiska smaker. En rätt signerad av Jonas Svensson.

Ingredienser

kycklingballotine

2 st
vitlöksklyftor, rivna
2 st
morötter, små
1 tsk
koriander mald
2 tsk
ingefära, riven
1 tsk
sambal
1 msk
fisksås
1 msk
soja
2 msk
grädde
2 st
ägg
olja och smör till stekning

Smörbakad spetskål

1 st
spetskål
50 g
smör
salt och peppar
ev jasminris till servering

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Imponera med ballotine på kycklingfilé fylld med kycklingfärs
med asiatiska smaker. En rätt signerad av Jonas Svensson.

Så här gör du

Kycklingballotine
Börja med att banka ut kycklingfiléerna. Lägg gärna filéerna en och en på ett smörpapper. Lägg ett smörpapper ovanpå och banka ut dem med en kastrull.

Mixa kycklingfärsen och resten av ingredienserna till en smet. Klicka ut smet i mitten av de utbankade kycklingfiléerna. Rulla ihop längs med. Rulla in i plastfilm som tål ugnsvärme alternativt aluminiumfolie.

Finns det ångfunktion på ugnen så kan man använda ångfunktionen. Ånga av rullarna (ballotinerna) i 20-25 minuter. Annars använd varmluft 125 grader till en innertemp på 70 grader. Så här långt kan man förbereda dagen innan och ställa in i kylen om man vill.

Ta bort plasten från ballotinerna och stek med smör och olja i medelvarm panna och bryn vackert gyllene.

Kör klart ballotinerna i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter.

Spetskål
Klyfta kålen i 8 bitar. Lägg en klick smör på varje klyfta och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Skär upp ballotinen i fina skivor och servera gärna med nykokt jasminris tillsammans med den bakade spetskålen.