Asiatisk kycklingballotine
Ingredienser
kycklingballotine
Smörbakad spetskål
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Imponera med ballotine på kycklingfilé fylld med kycklingfärs
med asiatiska smaker. En rätt signerad av Jonas Svensson.
Så här gör du
Kycklingballotine
Börja med att banka ut kycklingfiléerna. Lägg gärna filéerna en och en på ett smörpapper. Lägg ett smörpapper ovanpå och banka ut dem med en kastrull.
Mixa kycklingfärsen och resten av ingredienserna till en smet. Klicka ut smet i mitten av de utbankade kycklingfiléerna. Rulla ihop längs med. Rulla in i plastfilm som tål ugnsvärme alternativt aluminiumfolie.
Finns det ångfunktion på ugnen så kan man använda ångfunktionen. Ånga av rullarna (ballotinerna) i 20-25 minuter. Annars använd varmluft 125 grader till en innertemp på 70 grader. Så här långt kan man förbereda dagen innan och ställa in i kylen om man vill.
Ta bort plasten från ballotinerna och stek med smör och olja i medelvarm panna och bryn vackert gyllene.
Kör klart ballotinerna i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter.
Spetskål
Klyfta kålen i 8 bitar. Lägg en klick smör på varje klyfta och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Skär upp ballotinen i fina skivor och servera gärna med nykokt jasminris tillsammans med den bakade spetskålen.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd