KF_Matbilder_Filmriding-7
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Asiatisk kycklingballotine

60 min | Avancerat

Imponera med ballotine på kycklingfilé fylld med asiatiskt smaksatt kycklingfärs. Signerat Jonas Svensson

Ingredienser

kycklingballotine

2 st
vitlöksklyftor, riven
2 st
morötter, små
1 tsk
koriander mald
2 tsk
ingefära, riven
1 tsk
sambal
1 msk
fisksås
1 msk
soja
2 msk
grädde
2 st
ägg
olja och smör till stekning

Smörbakad spetskål

1 st
spetskål
50 g
smör
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Imponera med ballotine på kycklingfilé fylld med asiatiskt smaksatt kycklingfärs. Signerat Jonas Svensson

Så här gör du

Kycklingballotine

Börja med att banka ut kycklingfiléerna. Lägg gärna smörpapper emellan och banka med en kastrull.

Mixa kycklingfärsen och resten av ingredienserna till en smet. Klicka ut smeten i mitten av de utbankade kycklingfiléerna och rulla ihop längs med. Rulla in i plastfilm som tål ugnsvärme alternativt aluminiumfolie.

Ånga av rullarna (ballotinerna) i 20-25 minuter. Så här långt kan man förbereda dagen innan och ställa in i kylen om man vill.

Ta bort plasten från ballotinerna och stek med smör och olja i medelvarm panna och bryn vackert gyllene.

Kör klart i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter

Spetskål

Klyfta kålen i 8 bitar. En klick smör på varje klyfta och krydda med salt och peppar och sedan in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Skär upp ballotinen i fina skivor och servera gärna med nykokt jasminris tillsammans med den bakade spetskålen.