Asiatiska-köttbullar-i-grön-currysås
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Asiatiska kycklingfärsbullar i grön currysås

25 min |

Ta med ditt middagssällskap på en resa till Asien med detta recept på kycklingfärsbullar! Bjud på saftiga, asiatiska köttbullar gjorda på ekologisk kycklingfärs som kryddats med ingefära, koriander och lime, innan de fått puttra i en lagom het currysås.

Ingredienser

Köttbullar av kyckling

500 g
kycklingfärs
1
ägg
0.5 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 tsk
sesamolja
2 msk
riven ingefära
3 msk
hackad koriander
1
lime, skal och saft
1 msk
grön currypasta
2 dl
kycklingbuljon
1 tsk
fisksås
1 burk
kokosmjölk

Citrongräsris

3 dl
jasminris
5 dl
vatten
2
citrongräs, lätt krossade
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Ta med ditt middagssällskap på en resa till Asien med detta recept på kycklingfärsbullar! Bjud på saftiga, asiatiska köttbullar gjorda på ekologisk kycklingfärs som kryddats med ingefära, koriander och lime, innan de fått puttra i en lagom het currysås.

Så här gör du

Kycklingköttbullar: Blötlägg ströbrödet med vatten och låt svälla. Blanda färsen med salt och tillsätt ägg, ströbröd, sesamolja, ingefära, koriander och limeskal.

Blanda till en fast smet och rulla ca 25 st bullar. Stek gyllenbruna i smör och olja på medelhög värme och tillsätt grön curry, limejuice samt kycklingbuljong och låt koka ca 10 min.

Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med fisksås och salt.

Citrongräsris: Börja med att skölja riset, koka det sedan tillsammans med citrongräset i saltat vatten under lock. Sänk värmen direkt till låg och låt riset stå i cirka 20 min.

Ta ut citrongräset vid servering.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!