
Asiatiska kycklingfärsbullar i grön currysås
25 min |
Ingredienser
Köttbullar av kyckling
500 g
kycklingfärs
1
ägg
0.5 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 tsk
sesamolja
2 msk
riven ingefära
3 msk
hackad koriander
1
lime, skal och saft
1 msk
grön currypasta
2 dl
kycklingbuljon
1 tsk
fisksås
1 burk
kokosmjölk
Citrongräsris
3 dl
jasminris
5 dl
vatten
2
citrongräs, lätt krossade

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ta med ditt middagssällskap på en resa till Asien med detta recept på kycklingfärsbullar! Bjud på saftiga, asiatiska köttbullar gjorda på ekologisk kycklingfärs. /span>
Så här gör du
Kycklingköttbullar: Blötlägg ströbrödet med vatten och låt svälla. Blanda färsen med salt och tillsätt ägg, ströbröd, sesamolja, ingefära, koriander och limeskal.
Blanda till en fast smet och rulla ca 25 st bullar. Stek gyllenbruna i smör och olja på medelhög värme och tillsätt grön curry, limejuice samt kycklingbuljong och låt koka ca 10 min.
Häll i kokosmjölken och koka upp. Smaka av med fisksås och salt.
Citrongräsris: Börja med att skölja riset, koka det sedan tillsammans med citrongräset i saltat vatten under lock. Sänk värmen direkt till låg och låt riset stå i cirka 20 min.
Ta ut citrongräset vid servering.
Smaklig måltid!
