
Asiatiska kycklingdumplings med pak choisallad och sojadressing
Ingredienser
Kycklingdumplings
pak choisallad
Sojadressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Dumplings med kycklingfärs och en härlig sojadressing av Olle Broström
Så här gör du
Kycklingdumplings
Skala och riv vitlök och ingefära på ett rivjärn. Strimla salladslök och grön chili. Blanda samtliga ingredienser med kycklingfärs, soja, lime, salt och fisksås. Avsluta med att hacka ner koriander och blanda runt.
Lägg ut wontondeg på bänken och fördela smeten jämnt på arken och vik ihop till fina dumplings. Fäst ihop degen med ett uppvispat ägg.
Tillaga dumplingsen i en ångkorg med kokande vatten under i ca 12-15 min. Har man inte en ångkorg går det lika bra att koka dem i vatten tills att de är klara.
Pak Choisallad
Rosta sesamfrön till fin färg. Kvarta pak choi och stek hårt i en panna med salt. Marinera böngroddarna med soja, lite olja och toppa kålen med böngroddar, strimlad salladslök och sesamfrön.
Sojadressing
Finhacka chili och vitlök och blanda sedan ihop tillsammans med vinäger, socker, limejuice, sesamolja och soja till en härlig dressing att doppa dumplingsen i.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese