Kycklingfars_dumplings_1000x1000px
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Asiatiska kycklingdumplings med pak choisallad och sojadressing

60 min | Medelsvårt

Dumplings med kycklingfärs och en härlig sojadressing av Olle Broström

Ingredienser

Kycklingdumplings

2 st
förpackningar wontondeg
1 st
ägg
3 msk
soja
1 msk
fisksås
3 tsk
salt
1 bit
ingefära, riven
2 st
vitlöksklyftor
1 st
grön chili
1 knp
salladslök
1 kruka
koriander
2 st
lime, skal och saft

pak choisallad

2 st
pak choi
150 g
böngroddar
4 msk
sesamfrön
1 knp
salladslök
1 msk
soja
rapsolja

Sojadressing

1 dl
soja
2 msk
vitvinsvinäger
2 msk
socker
1 st
lime
0.5 st
grön chili
1 st
vitlök

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Dumplings med kycklingfärs och en härlig sojadressing av Olle Broström

Så här gör du

Kycklingdumplings

Skala och riv vitlök och ingefära på ett rivjärn. Strimla salladslök och grön chili. Blanda samtliga ingredienser med kycklingfärs, soja, lime, salt och fisksås. Avsluta med att hacka ner koriander och blanda runt.

Lägg ut wontondeg på bänken och fördela smeten jämnt på arken och vik ihop till fina dumplings. Fäst ihop degen med ett uppvispat ägg.

Tillaga dumplingsen i en ångkorg med kokande vatten under i ca 12-15 min. Har man inte en ångkorg går det lika bra att koka dem i vatten tills att de är klara.

Pak Choisallad

Rosta sesamfrön till fin färg. Kvarta pak choi och stek hårt i en panna med salt. Marinera böngroddarna med soja, lite olja och toppa kålen med böngroddar, strimlad salladslök och sesamfrön.

Sojadressing

Finhacka chili och vitlök och blanda sedan ihop tillsammans med vinäger, socker, limejuice, sesamolja och soja till en härlig dressing att doppa dumplingsen i.