Kycklinglarb med mynta och koriander
30 min | Enkelt
Ingredienser
500 g
2 msk
neutral olja
salt
2 st
thaichili, tunt skivad
2 klyftor
vitlök, hackad
3 msk
fisksås
1 msk
japansk soja
1 st
lime, pressad
1 kruka
mynta
1 kruka
koriander
1 kruka
thaibasilika
2 msk
sushiris, rostat i panna och mortlat
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Snabb och supergod thailändsk färssallad gjord på ekologisk kycklingfärs. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Stek kycklingfärsen hårt med neutral olja i en stekpanna. Rör runt ordentligt och smula sönder färsen och se till att den är genomstekt.
Ta av pannan från värmen och tillsätt chili, vitlök, fisksås och soja. Pressa över limesaften och blanda runt. Toppa med mortlat rostat ris och örterna. Servera tillsammans med ris.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett