Kycklinfars_spett_asiatiskt_grund
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Asiatiska kycklingfärsspett med glasnudelsallad

45 min | Enkelt

Kycklingfärsspett med smak av thailand serverad med en fräsch glasnudelsallad

Ingredienser

Kycklingfärsspett

500 g
kycklingfärs
4 st
limeblad
1 st
ägg
3 msk
maizena
1 st
citrongräs, finskuren
1 dl
salladslök, finskuren
1 st
lime, saften och skalet
1 st
röd chili, tunt skivad
2 msk
fisksås
Rapsolja till stekning

Risnudelsallad

4 knytten
risnudlar
1 msk
fisksås
1 msk
honung flytande
1 st
lime, saften
1 tsk
srirachasås
1 msk
japansk soja
1 msk
sesamolja
1 st
gurka, tunt skivad
2 st
morot, riven
3 st
salladslök, fint skurna
2 dl
böngroddar
1 dl
koriander, skuren
0.5 dl
mynta, skuren
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfärsspett med smak av thailand serverad med en fräsch glasnudelsallad

Så här gör du

Kycklingfärsspett

Häll hett vatten över limebladen. Låt stå i ca 5 min och strimla därefter.

Blanda ingredienserna till färsen. Forma avlånga färsbiffar och trä spett igenom. Stek i rapsolja tills de fått fin färg. Färspetten är klara när de når en innertemperatur på 72 grader.

Risnudelsallad

lägg risnudlarna i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå i ca 2 min och rör runt med en pincett eller gaffel. Häll av vattnet och spola nudlarna i kallt vatten.

Lägg nudlarna i en skål och klipp några gånger med en sax så det blir enklare att äta. Vispa ihop fisksås med honung, limesaft, srirachasås, sesamolja och soja i en skål. Ställ åt sidan.

Skiva gurka fint. Riv morötter grovt. Skär salladslöken, koriandern och myntan. Blanda allt med nudlarna. Tillsätt böngroddarna och slå över dressingen.

Toppa gärna med rostad lök och rostade sesamfrön.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!