Asiatiska kycklingfärsspett med glasnudelsallad
Ingredienser
Kycklingfärsspett
Risnudelsallad
Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingfärsspett med smak av thailand serverad med en fräsch glasnudelsallad
Så här gör du
Kycklingfärsspett
Häll hett vatten över limebladen. Låt stå i ca 5 min och strimla därefter.
Blanda ingredienserna till färsen. Forma avlånga färsbiffar och trä spett igenom. Stek i rapsolja tills de fått fin färg. Färspetten är klara när de når en innertemperatur på 72 grader.
Risnudelsallad
lägg risnudlarna i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå i ca 2 min och rör runt med en pincett eller gaffel. Häll av vattnet och spola nudlarna i kallt vatten.
Lägg nudlarna i en skål och klipp några gånger med en sax så det blir enklare att äta. Vispa ihop fisksås med honung, limesaft, srirachasås, sesamolja och soja i en skål. Ställ åt sidan.
Skiva gurka fint. Riv morötter grovt. Skär salladslöken, koriandern och myntan. Blanda allt med nudlarna. Tillsätt böngroddarna och slå över dressingen.
Toppa gärna med rostad lök och rostade sesamfrön.
Testa vår Bosarpkyckling!
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy