
Kycklingburgare med ajvar relish, rödlök, gurka och majonnäs
Ingredienser
kycklingburgare
Aivar relish
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig och god kycklingburgare med ajvar relish i ciabattabröd. Tänd grillen och njut!
Så här gör du
Blanda kycklingfärs med kryddor och ströbröd till en smidig färs. Rulla till bollar och forma till 4 st burgare. Frys gärna kycklingburgarna i ca 30 minuter innan de grillas. Stek eller grilla ca 4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader. Om de grillas se till att grilla på indirekt värme på en väldigt het grill.
Ajvar relish*
Skär aubergine i bitar och salta. Lägg på en ugnsplåt och baka av i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt svalna något.
Använd en mixer och mixa bakad aubergine med grillad paprika, vitlök, chili och olivolja samt salt och peppar. Mixa ganska grovt. Smaka av med salt.
*Det går naturligtvis bra att använda köpt ajvar relish.
Rosta bröden lite på grillen. Montera med majonnäs, strimlad sallad, kycklingburgare, ajvar relish, gurka och rödlök. Servera gärna med en god sallad och ugnrostad färskpotatis.
FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad