Kycklingburgare med ajvar relish, rödlök, gurka och majonnäs
Ingredienser
kycklingburgare
Aivar relish
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftig och god kycklingburgare med ajvar relish i ciabattabröd. Tänd grillen och njut!
Så här gör du
Blanda kycklingfärs med kryddor och ströbröd till en smidig färs. Rulla till bollar och forma sedan till 4 st burgare. Frys gärna kycklingburgarna i ca 30 minuter innan de grillas.
Stek eller grilla burgarna i ca 4 minuter på båda sidor eller tills innertemperaturen är 70 grader. Om de grillas, se till att grilla på indirekt värme på en väldigt het grill.
Ajvar relish*
Dela upp aubergine i bitar och salta. Lägg på en ugnsplåt och baka av i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något.
Använd en mixer och mixa bakad aubergine med grillad paprika, vitlök, chili och olivolja, samt salt och peppar. Mixa ganska grovt. Smaka av med salt. *Det går naturligtvis bra att använda köpt ajvar relish.
Rosta bröden lite på grillen. Montera med majonnäs, strimlad sallad, kycklingburgare, ajvar relish, gurka och rödlök. Servera gärna med tillbehör som en god sallad och ugnsrostad färskpotatis.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Kycklingfärs av 100% kycklingkött
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett