BBQ Chicken Wingsmed klassiska smaker
20 min | Enkelt
Ingredienser
Panering
2 dl
potatismjöl
2 tsk
rökt paprika
1 msk
vitlökspulver
Honungssås
3 dl
matlagningsyoghurt
2 msk
citronjuice, färskpressad
3 msk
flytande honung
Vitpeppar
salt
Sojasås
0.5 dl
sesamolja
0.5 dl
soja
1 msk
vitvinsvinäger
0.5
limefrukt, saften
2 msk
koriander, finhackad
1
chilifrukt, finhackad
2 msk
sesamfrön
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lätt panerade kycklingvingar med söt och syrlig smak av citron.
Så här gör du
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt BBQ-sås och sirap. Låt allt bli varmt. Ta från värmen. Marinera kycklingen i såsen. Låt stå.
Blanda ihop paneringen i en skål.
Lyft upp kycklingen från marinaden och låt den rinna av i ett durkslag. Vänd ner kycklingen i paneringen. Se till att alla bitar blir täckta.
Hetta upp oljan till 170° grader. Fritera några kycklingar i taget 5-6 min. Lägg åt sidan att rinna av så länge.
Honungssås
Tvätta och torka citronen. Riv skalet och pressa ur juicen. Blanda yoghurt med citronskal, citronjuice, salt och peppar. Smaka av. Låt stå i kylen, gärna minst en halvtimme fram till servering. Toppa med honung
Sojasås
Blanda alla ingredienser, Låt stå i kylen. Servera till varma vingar.