Kyckling_steaksandwich_1_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

30 min | Enkelt

En riktig brunchklassiker! Smörstekt surdegsbröd
med grillad Kycklingsteak, avokado, pepparot och äggula.

Ingredienser

salt och peppar
2 dl
majonnäs
2 msk
Dijonsenap
0.5 st
citron, saft och skal
12 cm
färsk pepparrot, riven
4 st
äggula
1 kruka
huvudsallad, sköljd
1 st
rödlök, tunt skivad
1 st
avokado, tunt skivad
4 st
skivor levainbröd eller toastbröd
smör till stekning
svartpeppar
valfri hot sauce

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En riktig brunchklassiker! Smörstekt surdegsbröd
med grillad Kycklingsteak, avokado, pepparot och äggula.

Så här gör du

Så steker du KycklingSteak

Salta och peppra den urbenade klubban sk KycklingSteak. Grilla eller stek i smör ca 4 minuter på varje sida tills den fått ett fint rutmönster alternativt fin stekt yta. KycklingSteak är klar vid 70 grader innertemp på tjockaste stället. Låt vila i ca 5 minuter innan kycklingen trancheras upp i skivor.

Vispa ihop dressing

Gör dressing genom att vispa ihop majonnäs, Dijonsenap samt citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar.

Förbered tillbehören

Tvätta salladen och bryt fina blad till mackan. Riv pepparrot och lägg i en skål. Skiva rödlök och avokado.

Montera din Chicken Club Sandwich så här:

Stek brödet gyllene i smör på båda sidorna. Lägg på en tallrik. Stryk på dressing och lägg på salladsblad, skivad avokado och lök. Därefter skivad KycklingSteak. Toppa med riven pepparrot. Lägg äggula i som i ett ”fågelbo” Toppa gärna med rostad lök och valfri hot sauce. Ät och njut.

Hej, visste du att?

Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.