Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En riktig brunchklassiker! Smörstekt surdegsbröd
med grillad Kycklingsteak, avokado, pepparot och äggula.
Så här gör du
Så steker du KycklingSteak
Salta och peppra den urbenade klubban sk KycklingSteak. Grilla eller stek i smör ca 4 minuter på varje sida tills den fått ett fint rutmönster alternativt fin stekt yta. KycklingSteak är klar vid 70 grader innertemp på tjockaste stället. Låt vila i ca 5 minuter innan kycklingen trancheras upp i skivor.
Vispa ihop dressing
Gör dressing genom att vispa ihop majonnäs, Dijonsenap samt citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar.
Förbered tillbehören
Tvätta salladen och bryt fina blad till mackan. Riv pepparrot och lägg i en skål. Skiva rödlök och avokado.
Montera din Chicken Club Sandwich så här:
Stek brödet gyllene i smör på båda sidorna. Lägg på en tallrik. Stryk på dressing och lägg på salladsblad, skivad avokado och lök. Därefter skivad KycklingSteak. Toppa med riven pepparrot. Lägg äggula i som i ett ”fågelbo” Toppa gärna med rostad lök och valfri hot sauce. Ät och njut.
Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Julköttbullar med mandel