BBQ_ute_Kycklingsteak_2Fyrkant
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingsteak American Rubmed bönsalsa och sötpotatis

60 min | Enkelt

Känn smaken av den amerikanska södern med en het rub och klassiska tillbehör som creamed corn och vitlöksrostad sötpotatis

Ingredienser

BBQ kycklingSteak American Rub

850 g
KycklingSteak American Rub

Vitlöks & honungsrostad sötpotatis

2 st
sötpotatisar, stora
2 msk
olivolja
2 tsk
flingsalt
0.5 tsk
svartpeppar, nymalen
0.5 dl
socker
2 st
vitlöksklyftor, riven eller pressad
3 msk
honung, flytande
2 msk
dragon, torkad

Bönsalsa med mandlar

2 dl
borlottibönor, kokta
2 dl
black eye bönor, kokta
2 dl
gröna ärtor
0.5 dl
mandlar, rostade
10 cm
gurka, halvmånar
1 näve
sugar snaps, strimlade

Dressing

2 msk
olivolja
1 msk
limejuice
2 tsk
rökt paprikapulver
1 knippe
koriander
1 st
schalottenlök, finhackad

Creamed Corn

1 st
röd chili, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
300 g
majskorn
2.5 dl
grädde
1 dl
mynta, hackad
salt och peppar
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Känn smaken av den amerikanska södern med en het rub och klassiska tillbehör som creamed corn och vitlöksrostad sötpotatis

Så här gör du

Vitlöks & honungsrostad sötpotatis

Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med övriga ingredienser. Lägg på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 30-35 min.

Bönsalsa

Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga. Blanda bönorna med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll den över bönsalladen.

Creamed corn

Börja med att finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen och låt den fräsa under omrörning. Häll i grädden, salt och peppar. Låt koka ihop på låg värme i ca 20-25 min eller tills grädden kokat ihop. Grovhacka eller mixa majsröran med en stavmixer. Toppa med mynta innan servering.

Rubba lårfiléerna och grilla på direkt värme så de får färg, grilla sedan färdigt på indirekt värme tills innertemperaturen är 70°C.