Kycklingsteak American rub - Kyckling från Kronfågel
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingsteak med bönsalsa och sötpotatis

60 min | Enkelt

Känn smaken av den amerikanska södern med en het rub och klassiska tillbehör som creamed corn och vitlöksrostad sötpotatis

Ingredienser

BBQ kycklingSteak American Rub

2 tsk
paprikapulver
2 tsk
spiskummin
1 msk
vitlökspulver
2 tsk
salt
1 tsk
råsocker

Vitlöks & honungsrostad sötpotatis

2 st
sötpotatisar, stora
2 msk
olivolja
2 tsk
flingsalt
0.5 tsk
svartpeppar, nymalen
0.5 dl
socker
2 st
vitlöksklyftor, riven eller pressad
3 msk
honung, flytande
2 msk
dragon, torkad

Bönsalsa med mandlar

4 dl
blandade kokta bönor
2 dl
gröna ärtor
0.5 dl
mandlar, rostade
10 cm
gurka, halvmånar
1 näve
sockerärtor, strimlade

Dressing

2 msk
olivolja
1 msk
limejuice
2 tsk
rökt paprikapulver
1 knippe
koriander
1 st
schalottenlök, finhackad

Creamed Corn

1 st
röd chili, finhackad
1 st
vitlöksklyfta, finhackad
300 g
majskorn
2.5 dl
grädde
1 dl
mynta, hackad
salt och peppar
olivolja
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Känn smaken av den amerikanska södern med en het rub och klassiska tillbehör som creamed corn och vitlöksrostad sötpotatis

Så här gör du

Vitlöks & honungsrostad sötpotatis

Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med övriga ingredienser. Lägg på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 30-35 minuter.

Bönsalsa

Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga. Blanda bönorna med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll den över bönsalladen.

Creamed corn

Börja med att finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen och låt den fräsa under omrörning. Häll i grädden, salt och peppar. Låt koka ihop på låg värme i ca 20-25 minuter eller tills grädden kokat ihop. Grovhacka eller mixa majsröran med en stavmixer. Toppa med mynta innan servering.

Grilla Kycklingsteak

Blanda ihop kryddorna och rubba in kycklingen och grilla på direkt värme med skinnet neråt så det får färg och skinnet blir krispigt, grilla sedan färdigt kycklingen på indirekt värme tills innertemperaturen är 70°C.

Hej, visste du att?

Kycklingsteak är en urbenad klubba med skinnet kvar. Mycket av kycklingens näringsämnen sitter i skinnet. Se till att få skinnet riktigt krispigt genom att först grilla kycklingen och sedan grilla kycklingen på andra sidan tills den är klar. Då blir skinnet riktigt gott.

Ursprung: kyckling född, uppvuxen och slaktad i Sverige.

100% svensk kyckling

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!