
Kycklingsteak med bönsalsa och sötpotatis
Ingredienser
BBQ kycklingSteak American Rub
Vitlöks & honungsrostad sötpotatis
Bönsalsa med mandlar
Dressing
Creamed Corn

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Känn smaken av den amerikanska södern med en het rub och klassiska tillbehör som creamed corn och vitlöksrostad sötpotatis
Så här gör du
Vitlöks & honungsrostad sötpotatis
Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med övriga ingredienser. Lägg på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 30-35 minuter.
Bönsalsa
Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga. Blanda bönorna med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll den över bönsalladen.
Creamed corn
Börja med att finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen och låt den fräsa under omrörning. Häll i grädden, salt och peppar. Låt koka ihop på låg värme i ca 20-25 minuter eller tills grädden kokat ihop. Grovhacka eller mixa majsröran med en stavmixer. Toppa med mynta innan servering.
Grilla Kycklingsteak
Blanda ihop kryddorna och rubba in kycklingen och grilla på direkt värme med skinnet neråt så det får färg och skinnet blir krispigt, grilla sedan färdigt kycklingen på indirekt värme tills innertemperaturen är 70°C.
Kycklingsteak är en urbenad klubba med skinnet kvar. Mycket av kycklingens näringsämnen sitter i skinnet. Se till att få skinnet riktigt krispigt genom att först grilla kycklingen och sedan grilla kycklingen på andra sidan tills den är klar. Då blir skinnet riktigt gott.
Ursprung: kyckling född, uppvuxen och slaktad i Sverige.
100% svensk kyckling

Testa vår Bosarpkyckling!

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese