
Kycklingsteak med bönsalsa och sötpotatis
Ingredienser
BBQ kycklingSteak American Rub
Vitlöks & honungsrostad sötpotatis
Bönsalsa med mandlar
Dressing
Creamed Corn

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Känn smaken av den amerikanska södern med en het rub och klassiska tillbehör som creamed corn och vitlöksrostad sötpotatis
Så här gör du
Vitlöks & honungsrostad sötpotatis
Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med övriga ingredienser. Lägg på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 30-35 min.
Bönsalsa
Häll av spadet från bönorna och skölj dem noga. Blanda bönorna med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen och häll den över bönsalladen.
Creamed corn
Börja med att finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen och låt den fräsa under omrörning. Häll i grädden, salt och peppar. Låt koka ihop på låg värme i ca 20-25 min eller tills grädden kokat ihop. Grovhacka eller mixa majsröran med en stavmixer. Toppa med mynta innan servering.
Blanda ihop kryddorna och rubba in lårfiléerna och grilla på direkt värme så de får färg, grilla sedan färdigt på indirekt värme tills innertemperaturen är 70°C.

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad