Grillade kycklingfärsspett marinerad spetskål, tzatziki och hembakat pitabröd
Ingredienser
kycklingfärsspett
marinerad spetskål
Tzatziki
pitabröd
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Delikata grillade kycklingfärsspett av Olle Broström. Varför inte baka ditt eget pitabröd?
Så här gör du
Om du använder dig av träspett börja med att lägga dem i blöt minst 30min. Blanda kycklingfärs, äggvita, mixade korianderfrön och sambal oelek. Smaka av med salt och svartpeppar. Trä färsen på spetten och låt dem sätta sig ett litet tag i kylen. Grilla spetten försiktigt tills innertemperaturen uppnått 70 grader.
Rosta sesamfrön gyllene. Strimla spetskål, salladslök och röd chili tunt. Blanda ihop till en sallad, pressa ner limejuice och smaka av med salt och lite olivolja. Toppa salladen med sesamfrön och hackad mynta.
Riv gurka på grövsta sidan av rivjärnet, salta och låt hänga av i en sil. Blanda crème fraiche med gurka, riven vitlök och smaka av med limejuice, salt och svartpeppar.
Naturligtvis går det bra att köpa pitabröd men vill ni göra själv så finns här ett bra recept:
Sätt på ugnen på 250°C. Lös upp jästen i en matberedare med rumstempererat vatten. Tillsätt vetemjöl, honung och salt. Blanda tills att den går ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa cirka en timme. Dela degen i 8 bitar, forma bitarna till runda bollar och kavla ut till runda pitabröd. Baka av cirka 5minuter eller tills att dem är klara.