Kycklingsteak_tryffel_klyftpot_tomatsalsa_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ KYCKLINGSTEAK TRYFFEL, kall tomatsalsa och klyftpotatis

45 min | Enkelt

Känn den umamistinna smaken av tryffel, perfekt ackompanjerad av en syrlig kall tomatsalsa.

Ingredienser

KycklingSteak

1 pkt
BBQ KycklingSteak Tryffel ca 850 g

Tomatsalsa

6 st
tomater, rivna
1 st
vitlök, riven
2 tsk
paprikapulver
0.5 st
grön chili, finhackad
3 msk
persilja, finhackad
2 msk
limejuice
olivolja
salt och peppar

Klyftpotatis

2 st
bakpotatis
2 st
sötpotatis
3 dl
parmesanost
olivolja
salt och peppar
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Känn den umamistinna smaken av tryffel, perfekt ackompanjerad av en syrlig kall tomatsalsa.

Så här gör du

Klyftpotatis

Sätt ungen på 250 grader. Borsta och tvätta potatisarna väl och skär dem i grova klyftor. Lägg klyftorna med snitt ytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla potatisarna med olja. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med salt och färsk riven parmesanost.

Tomatsalsa

Riv tomaterna på den grövsta sidan på rivjärnet eller hacka dem fint. Skala och riv vitlöken. Lägg tomat och vitlök i en skål. Tillsätt paprikapulver, grön chili och persilja. Salta, Ringla över olivolja och limejuice och blanda ihop.

Kycklingsteak

Börja grilla KycklingSteak på skinnsida på medelhög värme så den blir krispig i skinnet. Vänd och grilla sedan på köttsidan till en kärntemperatur på 70 grader.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!