Kryddmarinerat_Kycklingfile_brynt_smor_rosmarin_pasta_limone_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pasta al Limone och Kycklingfilé Rosmarin med smak av Brynt Smör

30 min | Enkelt

Laga till en pasta al limone så hjälper vi till med smaksättningen på kycklingfilén - rosmarin och brynt smör. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklingfilé Rosmarin & Brynt smör

400 g
linguine
1 st
burrata eller buffelmozzarella

Pastasås

2 st
vitlöksklyftor
75 g
smör
0.5 dl
grädde
2 dl
crème fraiche
2 dl
parmesan, riven
1 st
citron, saft och skal
salt och svartpeppar
2 msk
pastavatten
2 msk
salvia, finskuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Laga till en pasta al limone så hjälper vi till med smaksättningen på kycklingfilén - rosmarin och brynt smör. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Halvera kycklingfiléerna på längden och stek dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra och stek så de får fin yta runt om. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen når 70 grader.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet från pastan, men spara lite till senare.

Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med bredsidan av en kniv. Bryn smöret tillsammans med vitlöksklyftorna. Värm upp grädden och crème fraichen i en annan kastrull, men låt det inte börja koka. Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig. Vispa försiktigt ner det brynta smöret i en tunn stråle. Ta bort kastrullen från värmen och vänd i osten och blanda väl. Smaka av med citronzest och saft, salt och peppar.

Blanda såsen med den kokta pastan och lite pastavatten så att såsen fäster ordentligt. Toppa med burrata, den stekta kycklingen, salvia och några drag på pepparkvarnen. Servera direkt!