Olle_med_bosarp_file_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Stekt kycklingbröstfilé med brynt misosmör, pak choi och svamp

30 min | Enkelt

Stekt kycklingbröst från Bosarp med asiatiska smaker tillsammans med ett aromatiskt misosmör. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Stekt kycklingbröstfilé

salt och peppar
150 g
smör
1.5 msk
misopasta
1 msk
inlagd ingefära (gari)
1 msk
japansk soja

Pak choisallad

2 st
pak choi, sköljd och strimlad
0.5 st
broccoli, i bitar
100 g
ostronskivling i mindre bitar
0.5 dl
ostronsås
1 msk
japansk soja
1 msk
sesamolja
1 klyfta
vitlök, riven
1 msk
vatten

Tillbehör

1 knippe
salladslök, fint skuren
1 st
röd chili, skivad
1 msk
rostade sesamfrön
kokt ris

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Stekt kycklingbröst från Bosarp med asiatiska smaker tillsammans med ett aromatiskt misosmör. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Stekt kycklingbröstfilé med brynt misosmör

Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn smöret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt och börjar dofta kola. Tillsätt misopasta, gari och soja. Vispa ordentligt och häll upp nästan allt brynt smör i en liten kastrull.

Stek kycklingbröstfiléerna gyllene i kvarvarande smör och baka sedan av i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen når 70 grader.

Sallad på pak choi

Skär broccoli i mindre bitar och strimla pak choi. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Blanchera först broccolin i ca 2 minuter och tillsätt därefter pak choi i ca 1 minut. Sila av vattnet och låt rinna av. Lägg i en skål.

Stek ostronskivlingen krispig i olja i några minuter. Salta och peppra. Blanda ostronskivlingen med broccoli och pak choi.

Dressing

Blanda ostronsås med soja, sesamolja, riven vitlök och lite vatten. Slunga runt grönsakerna med dressing och toppa med rostade sesamfrön, salladslök och skivad chili.

Servering

Värm upp misosmöret i sin kastrull men låt ej smöret koka. Skiva upp kycklingen och skeda över misosmöret. Toppa med salladslök och sesamfrön. Servera tillsammans med pak choisalladen och gärna nykokt ris.