Stekt kycklingbröstfilé med brynt misosmör, pak choi och svamp
Ingredienser
Stekt kycklingbröstfilé
Pak choisallad
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Stekt kycklingbröst från Bosarp med asiatiska smaker tillsammans med ett aromatiskt misosmör. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Stekt kycklingbröstfilé med brynt misosmör
Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn smöret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt och börjar dofta kola. Tillsätt misopasta, gari och soja. Vispa ordentligt och häll upp nästan allt brynt smör i en liten kastrull.
Stek kycklingbröstfiléerna gyllene i kvarvarande smör och baka sedan av i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen når 70 grader.
Sallad på pak choi
Skär broccoli i mindre bitar och strimla pak choi. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Blanchera först broccolin i ca 2 minuter och tillsätt därefter pak choi i ca 1 minut. Sila av vattnet och låt rinna av. Lägg i en skål.
Stek ostronskivlingen krispig i olja i några minuter. Salta och peppra. Blanda ostronskivlingen med broccoli och pak choi.
Dressing
Blanda ostronsås med soja, sesamolja, riven vitlök och lite vatten. Slunga runt grönsakerna med dressing och toppa med rostade sesamfrön, salladslök och skivad chili.
Servering
Värm upp misosmöret i sin kastrull men låt ej smöret koka. Skiva upp kycklingen och skeda över misosmöret. Toppa med salladslök och sesamfrön. Servera tillsammans med pak choisalladen och gärna nykokt ris.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd