
BBQ Lårfilé Black Garlic med glasnudelsallad och mangodressing
Ingredienser
BBQ lårfilé Black Garlic
Glasnudelsallad
Mangodressing
Melon och gurksallad med matvete
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grillad Lårfilé Black Garlic, läcker kyckling
med fräscha sallader och asiatisk touch.
Så här gör du
Spett med kycklinglårfiléer
Rulla ihop lårfiléerna och stick igenom blötlagda bambuspett. Bäst resultat uppnås vid grillning över indirekt värme i ca 5 minuter på varje sida och avsluta över direkt värme för att få fina grillmönster. BBQ Lårfilé Black Garlic är klar när innertemperaturen nått 70 grader.
Glasnudelsallad
Lägg glasnudlarna i en stor bunke. Koka upp rikligt med vatten. Häll kokande vatten över nudlarna och låt stå i 1-1,5 minut. Rör under tiden i nudlarna med en gaffel.
Häll av vattnet och spola med kallvatten. Lägg glasnudlarna i en bunke och klipp med en sax flera gånger, så det blir enklare att äta.
Skär de övriga grönsakerna och blanda med nudlarna.
Mangodressing
Stavmixa mango tillsammans med fisksås, limesaft, honung, sesamolja och hackad chili.
Blanda mangodressingen med nudelsalladen. Toppa med rostade sesamfrön.
Melon och gurksallad med matvete
Koka matvete enligt instruktionerna på förpackningen. Skär gurka och vattenmelon, samt salladslök. Blanda med matvete. Smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar. Toppa gärna med skuren koriander och mynta.
Blir det lite över av tillbehören, går det alldeles utmärkt att spara till dagen efter.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Kycklinglårfilé 95%, vatten, salt, lök, chilipeppar, cayennepeppar, svartpeppar, vitlök, karamelliserad vitlök (svart vitlök), socker, surhetsreglerande medel (citronsyra), kryddextrakt (paprika), aromer (bl a lakrits).
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.