BBQ2021_7625_Larfile_Black_garlic_hero_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Lårfilé Black Garlic med glasnudelsallad och mangodressing

45 min | Enkelt

Grillad Lårfilé Black Garlic, läcker kyckling
med fräscha sallader och asiatisk touch.

Ingredienser

BBQ lårfilé Black Garlic

bambuspett blötlagda

Glasnudelsallad

100 g
glasnudlar
300 g
kål, strimlad, gärna rödkål och spetskål
2 st
avokado, tärnade
2 st
salladslök, tunt skivade
1 msk
sesamfrön, rostade

Mangodressing

1.5 dl
mango (fryst mango går bra)
2 msk
fisksås
2 msk
limesaft, färskpressad
1 msk
honung
1 msk
sesamolja
0.5 st
röd chili, finhackad

Melon och gurksallad med matvete

2 dl
matvete
0.5 st
gurka, skalad och tärnad
200 g
vattenmelon, tärnad
4 st
salladslök, tunt skivade
1 msk
citronsaft, färskpressad
2 msk
olivolja
salt och svartpeppar
Färsk koriander och mynta

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grillad Lårfilé Black Garlic, läcker kyckling
med fräscha sallader och asiatisk touch.

Så här gör du

Spett med kycklinglårfiléer

Rulla ihop lårfiléerna och stick igenom blötlagda bambuspett. Grilla över indirekt värme i ca 5 min på varje sida och avsluta över direkt värme för att få fina grillmönster. BBQ Lårfilé Black Garlic är klar när innertemperaturen nått 70 grader.

Glasnudelsallad

Lägg glasnudlarna i en stor bunke. Koka upp rikligt med vatten. Häll kokande vatten över nudlarna och låt stå i 1-1,5 minut. Rör under tiden i nudlarna med en gaffel. Häll av vattnet och spola med kallvatten. Lägg glasnudlarna i en bunke och klipp med en sax flera gånger så det blir enklare att äta.

Skär de övriga grönsakerna och blanda med nudlarna.

Mangodressing

Stavmixa mango tillsammans med, fisksås, limesaft, honung, sesamolja och hackad chili.

Blanda mangodressingen med nudelsalladen. Toppa med rostade sesamfrön.

Melon och gurksallad med matvete

Koka matvete enligt instruktioner på förpackningen. Skär gurka och vattenmelon samt salladslök. Blanda med matvete. Smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.

Toppa gärna med skuren koriander och mynta.

Blir det lite över av tillbehören så går det alldeles utmärkt att spara till dagen efter.

Visste du att?

BBQ Lårfilé Black Garlic är kycklinglårfilé från Kronfågel (Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige). Smaksatt med socker, salt, lök, chilipeppar, cayennepeppar, svartpeppar, vitlök, kryddextrakt (paprika), aromer (bla lakrits).