BBQ2021_7625_Larfile_Black_garlic_hero_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad kycklinglårfilé med glasnudelsallad och mangodressing

45 min | Enkelt

Grillad kycklinglårfilé, läcker kyckling
med fräscha sallader och asiatisk touch.

Ingredienser

BBQ lårfilé Black Garlic

salt och peppar
bambuspett blötlagda

Glasnudelsallad

100 g
glasnudlar
300 g
kål, strimlad, gärna rödkål och spetskål
2 st
avokado, tärnade
2 st
salladslök, tunt skivade
1 msk
sesamfrön, rostade

Mangodressing

1.5 dl
mango (fryst mango går bra)
2 msk
fisksås
2 msk
limesaft, färskpressad
1 msk
honung
1 msk
sesamolja
0.5 st
röd chili, finhackad

Melon och gurksallad med matvete

2 dl
matvete
0.5 st
gurka, skalad och tärnad
200 g
vattenmelon, tärnad
4 st
salladslök, tunt skivade
1 msk
citronsaft, färskpressad
2 msk
olivolja
salt och svartpeppar
Färsk koriander och mynta

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grillad kycklinglårfilé, läcker kyckling
med fräscha sallader och asiatisk touch.

Så här gör du

Spett med kycklinglårfiléer

Salta och peppra kycklinglårfiléerna

Rulla sen ihop lårfiléerna och stick igenom blötlagda bambuspett. Bäst resultat uppnås vid grillning över indirekt värme i ca 5 minuter på varje sida och avsluta över direkt värme för att få fina grillmönster. Kycklinglårfiléerna är klar när innertemperaturen nått 70 grader.

Glasnudelsallad

Lägg glasnudlarna i en stor bunke. Koka upp rikligt med vatten. Häll kokande vatten över nudlarna och låt stå i 1-1,5 minut. Rör under tiden i nudlarna med en gaffel.

Häll av vattnet och spola med kallvatten. Lägg glasnudlarna i en bunke och klipp med en sax flera gånger, så det blir enklare att äta.

Skär de övriga grönsakerna och blanda med nudlarna.

Mangodressing

Stavmixa mango tillsammans med fisksås, limesaft, honung, sesamolja och hackad chili.

Blanda mangodressingen med nudelsalladen. Toppa med rostade sesamfrön.

Melon och gurksallad med matvete

Koka matvete enligt instruktionerna på förpackningen. Skär gurka och vattenmelon, samt salladslök. Blanda med matvete. Smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar. Toppa gärna med skuren koriander och mynta.

Blir det lite över av tillbehören, går det alldeles utmärkt att spara till dagen efter.

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.