
Minutfilé i äpple- och chiliglaze med grillad gurksallad och krassesmör
Ingredienser
Äppel- och chiliglaze
Grillad gurksallad
Krassesmör

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Minutfilé är mör, god och går snabbt att grilla. I den här heta glazen kommer smaken från äpple och anchochili.
Så här gör du
Äppel- och chiliglaze: Blanda farinsocker, äppelcidervinäger, äppeljuice och anchochili och lägg i en kastrull. Koka allt i 10 till 15 minuters, tills det blir en sirapsliknande konsistens. Låt svalna.
Grillad gurksallad: Skala och dela gurkorna på längden i 4 delar. Kärna ur och grilla under cirka 5 minuter på direkt värme. Låt svalna och blanda med bönor, citronskal, juice och olivolja till en sallad. Vänd i rädisor vid servering.
Krassesmör: Blanda smöret med krasse, vitlök och worcestershiresås. Smaka av med salt och lägg upp snyggt,
Minutfilé: Salta och peppra kycklingen och grilla på direkt värme tills den får fin färg. Grilla sedan färdig på indirekt värme. Pensla kycklingen med glazen när det återstår någon minut. Kycklingen är klar när kärntemperaturen är 70°.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad