Minutfilé-med-äpple--och-chiliglaze-och-gurksallad-samt-krassesmör
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Minutfilé i äpple- och chiliglaze med grillad gurksallad och krassesmör

35 min |

Minutfilé är mör, god och går snabbt att grilla. I den här heta glazen kommer smaken från äpple och anchochili.

Ingredienser

Äppel- och chiliglaze

3 msk
farinsocker
3 msk
äppelcidervinäger
3 msk
äppeljuice
1 tsk
anchochilipulver

Grillad gurksallad

2
gurkor
4 dl
svarta bönor
1
citron, skal och juice
2
knippen klyftade rädisor

Krassesmör

100 g
rumstempererat smör
4 msk
kryddkrasse
1 tsk
hackad vitlök
1 msk
worcestershiresås
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minutfilé är mör, god och går snabbt att grilla. I den här heta glazen kommer smaken från äpple och anchochili.

Så här gör du

Äppel- och chiliglaze: Blanda farinsocker, äppelcidervinäger, äppeljuice och anchochili och lägg i en kastrull. Koka allt i 10 till 15 minuters, tills det blir en sirapsliknande konsistens. Låt svalna.

Grillad gurksallad: Skala och dela gurkorna på längden i 4 delar. Kärna ur och grilla under cirka 5 minuter på direkt värme. Låt svalna och blanda med bönor, citronskal, juice och olivolja till en sallad. Vänd i rädisor vid servering.

Krassesmör: Blanda smöret med krasse, vitlök och worcestershiresås. Smaka av med salt och lägg upp snyggt,

Minutfilé: Salta och peppra kycklingen och grilla på direkt värme tills den får fin färg. Grilla sedan färdig på indirekt värme. Pensla kycklingen med glazen när det återstår någon minut. Kycklingen är klar när kärntemperaturen är 70°.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!