Minutfilé-med-äpple--och-chiliglaze-och-gurksallad-samt-krassesmör
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Minutfilé i äpple- och chiliglaze med grillad gurksallad och krassesmör

35 min |

Minutfilé är mör, god och går snabbt att grilla. I den här heta glazen kommer smaken från äpple och anchochili.

Ingredienser

Äppel- och chiliglaze

3 msk
farinsocker
3 msk
äppelcidervinäger
3 msk
äppeljuice
1 tsk
anchochilipulver

Grillad gurksallad

2
gurkor
4 dl
svarta bönor
1
citron, skal och juice
2
knippen klyftade rädisor
olivolja

Krassesmör

100 g
rumstempererat smör
4 msk
kryddkrasse
1 tsk
hackad vitlök
1 msk
worcestershiresås
salt
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Minutfilé är mör, god och går snabbt att grilla. I den här heta glazen kommer smaken från äpple och anchochili.

Så här gör du

Äppel- och chiliglaze

Blanda farinsocker, äppelcidervinäger, äppeljuice och anchochili och lägg i en kastrull.

Koka allt i 10-15 minuter tills det blir en sirapsliknande konsistens. Låt svalna.

Grillad gurksallad

Skala och dela gurkorna på längden i 4 delar. Kärna ur och grilla i cirka 5 minuter på direkt värme.

Låt svalna och blanda med bönor, citronskal, juice och olivolja till en sallad. Vänd ner rädisor vid servering.

Krassesmör

Blanda smöret med krasse, vitlök och worcestershiresås. Smaka av med salt och lägg upp snyggt.

Minutfilé

Salta och peppra kycklingen och grilla på direkt värme tills den får fin färg. Grilla sedan färdig på indirekt värme. Pensla kycklingen med glazen när det återstår någon minut. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70 grader.

Smaklig måltid!

Om Minutfilé, utbankad hel kycklingfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!