Minutfilé i äpple- och chiliglaze med grillad gurksallad och krassesmör
Ingredienser
Äppel- och chiliglaze
Grillad gurksallad
Krassesmör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Minutfilé är mör, god och går snabbt att grilla. I den här heta glazen kommer smaken från äpple och anchochili.
Så här gör du
Äppel- och chiliglaze
Blanda farinsocker, äppelcidervinäger, äppeljuice och anchochili och lägg i en kastrull.
Koka allt i 10-15 minuter tills det blir en sirapsliknande konsistens. Låt svalna.
Grillad gurksallad
Skala och dela gurkorna på längden i 4 delar. Kärna ur och grilla i cirka 5 minuter på direkt värme.
Låt svalna och blanda med bönor, citronskal, juice och olivolja till en sallad. Vänd ner rädisor vid servering.
Krassesmör
Blanda smöret med krasse, vitlök och worcestershiresås. Smaka av med salt och lägg upp snyggt.
Minutfilé
Salta och peppra kycklingen och grilla på direkt värme tills den får fin färg. Grilla sedan färdig på indirekt värme. Pensla kycklingen med glazen när det återstår någon minut. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 70 grader.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Utbankad kycklingbröstfilé.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett