Larfile_blk_garlic_chermullapotatis_grund
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Lårfilé Black Garlic med marockansk chermoulapotatis

45 min | Enkelt

Chermoula potatisen är väl värt mödan. Potatissalladernas potatissallad. Perfekt tillsammans med Lårfilé black garlic. recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

black garlic lårfilé

1 pkt
BBQ Lårfilé Black Garlic
800 g
färskpotatis, små

Chermoula

2 st
vitlöksklyftor
1 st
gul lök, grovhackad
5 cm
ingefära, grovt riven
2 st
inlagda citroner (finns i asiatiska matbutiker)
1 st
röd chili, grovt hackad
1 knippe
koriander
1 knippe
dill
0.5 g
saffran
1 msk
paprikapulver
2 tsk
malen koriander
2 msk
spiskummin
2 tsk
svartpeppar, nymald
2 st
lagerblad
1 dl
olivolja
salt
Nyhet
Recept av Markiz Tainton

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Chermoula potatisen är väl värt mödan. Potatissalladernas potatissallad. Perfekt tillsammans med Lårfilé black garlic. recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Chermoulapotatis

Tvätta potatisen noga och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ånga av och låt svalna.

Skala och hacka vitlök ,lök och ingefära grovt. Hacka citron, chili, koriander och persilja grovt. Lös upp lite saffran i lite varmt vatten.

Blanda sedan alla ingredienser i en mixer eller mixa med en stavmixer tills det blir en pesto liknande röra. Smaka av med salt.

Vänd ner potatisen Garnera med flingsalt, inlagda citroner och lite örter.

Grilla lårfiléerna på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70 grader.

Nyhet
Recept av Markiz Tainton