Hälsotallrik med bekväm kycklingfilé ur ChickyPack
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Röda rödbetor, svart ris och ljus kyckling.
Vacker och nyttig mat i en bra kombo. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Borsta de färska rödbetorna ordentligt. Lägg rödbetor i kokande vatten med ca. 1 msk salt per liter vatten. Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka ca. 15-20 minuter. Tiden är beroende på storleken. Prova med sticka om de är färdiga.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Smula fetaost en skål och smaksätt med olivolja, salt och peppar. Blanda väl med salladsmixen.
Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på hög värme i 1-2 min per sida. Sänk värmen på plattan till låg värme och lägg på locket. Låt kycklingen steka klart i ca. 10 min. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan. Låt vila innan du skivar upp.
Skydressing
Tillsätt olivolja och lite vatten i stekpannan. Rör om.
Servera kycklingen med ris, rödbetor, fetaostsalladen och toppa med skydressingen.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Kycklingbröstfilé. Klass A.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka