(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Hälsotallrik med bekväm kycklingfilé ur ChickyPack

20 min | Enkelt

Röda rödbetor, svart ris och ljus kyckling.
Vacker och nyttig mat i en bra kombo. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

8 st
små rödbetor, el 4 stora
1 dl
svart ris
120 g
fetaost
10 dl
blandsallad
salt och peppar
olivolja
smör

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Röda rödbetor, svart ris och ljus kyckling.
Vacker och nyttig mat i en bra kombo. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Borsta de färska rödbetorna ordentligt. Lägg rödbetor i kokande vatten med ca. 1 msk salt per liter vatten. Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka ca. 15-20 minuter. Tiden är beroende på storleken. Prova med sticka om de är färdiga.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Smula fetaost en skål och smaksätt med olivolja, salt och peppar. Blanda väl med salladsmixen.

Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på hög värme i 1-2 min per sida.  Sänk värmen på plattan till låg värme och lägg på locket. Låt kycklingen steka klart i ca. 10 min. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan. Låt vila innan du skivar upp.

Skydressing

Tillsätt olivolja och lite vatten i stekpannan. Rör om.

Servera kycklingen med ris, rödbetor, fetaostsalladen och toppa med skydressingen.

Smaklig måltid!

Om ChickyPack Kycklingfilé

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: Kycklingbröstfilé. Klass A.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.