Hälsotallrik med bekväm kycklingfilé ur ChickyPack
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Röda rödbetor, svart ris och ljus kyckling.
Vacker och nyttig mat i en bra kombo. Recept av Markiz Tainton.
Så här gör du
Borsta de färska rödbetorna ordentligt. Lägg rödbetor i kokande vatten med ca 1 msk salt per liter vatten. Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka ca 15-20 minuter. Tiden är beroende på storleken. Prova med sticka om de är färdiga.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Smula fetaost en skål och smaksätt med olivolja, salt och peppar. Blanda väl med salladsmixen.
Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på hög värme i 1-2 min per sida. Sänk värmen på plattan till låg värme, lägg locket på traktörpannan. Låt kycklingen steka klart, ca 10 min. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan. Låt vila innan du skivar upp.
Skydressing:
Tillsätt olivolja och lite vatten i stekpannan, rör om.
Servera kycklingen med ris, rödbetor, fetaostsalladen och toppa med skydressingen.