Plåtmat med kycklingfilé och rotfrukter
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Allt på en plåt! Förstek kycklingfiléerna och sen är det bara
att montera alla färgglada grönsaker på plåten.
Så här gör du
Stek kycklingen
Tina kycklingen. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i ca 4 minuter på varje sida. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan.
Potatis och grönsaker
Skär potatis i tunna skivor men inte helt igenom. Dela spetskålen i klyftor. Klyv morötter på mitten.
Lägg morötter, potatis och bellaverde (broccolin) på en plåt. Tillsätt riven vitlök, salt, peppar och olivolja. Blanda väl. Toppa med persilja.
Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
Kål och kyckling
Lägg på spetskål och kycklingen på rotfruktsplåten och sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 70˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
Vispat brynt örtsmör
Smält smör i en kastrull. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Tillsätt timjan.
Kyl ner smöret och låt det stelna. Vispa smöret fluffigt med hjälp av en elvisp och smaksätt med flingsalt.
Servering
Toppa med parmesanost och det vispade smöret.
Krongågels chickypack, kycklingfilé är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.