Cassoulet-på-kyckling-med-tomat
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Cassoulet på kyckling med tomat, bönor och steklök

15 min | Enkelt

Cassoulet är en matig och värmande sydfransk gryta. Med minutbitar så går det snabbt att steka, och nybakad baguette sprider en utsökt lukt i köket.

Ingredienser

Cassoulet av kyckling

8
gula steklökar
1
aubergine
2
vitlöksklyftor
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
1 burk
stora vita bönor

Till servering

3 msk
gräslök
3 msk
salladslök
1
citron
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Cassoulet är en matig och värmande sydfransk gryta. Med minutbitar så går det snabbt att steka, och nybakad baguette sprider en utsökt lukt i köket.

Så här gör du

Börja med grönsaker samt stek kyckling

Skala och dela steklöken med roten intakt. Koka den i 1 minut. Bryn Minutbitar, aubergine och steklök med vitlöken. Tillsätt tomatpuré och bryn i cirka 20 sekunder.

Tillsätt nu krossade tomater och låt puttra i 3 minuter. Lägg i bönorna och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

Förbered toppingen

Under tiden river du citronskal, hackar gräslök och skivar salladslök. När din fantastiska cassoulet är klar serverar du på tallrik och toppar med dessa ingredienser.

Hej, visste du att?

Cassoulet är en matig och värmande Sydfransk gryta. I det här receptet använder vi Minutbitar men du kan även använda kycklinglårfilé, men tänk då på att steka kycklingen lite längre. Servera gärna kycklinggrytan med en bit nybakad baguette.

Kyckling från Kronfågel är alltid 100% svensk kyckling, uppfödd på någon av våra 46 kontrakterade gårdar samt slaktad och styckad i Sverige.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!