
Cheeseburgare med chipotledressing och klyftpotatis
Ingredienser
Hemmagjorda hamburgare
Klyftpotatis

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En vällagad, hemmagjord kycklingburgare är svår att motstå. I den här fräscha varianten kompletteras de klassiska burgartillbehören med en smakrik chipotledressing och knaperstekt kycklingbacon. Resultatet blir en favorit som hela familjen gillar.
Så här gör du
Skär potatisen i klyftor med skal och ställ dem med snittytan uppåt på plåten. Salta och ringla över olja.
Baka på 200° tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Det tar runt 20 – 25 min.
Blanda majonnäsen med chipotlen och smaka av. Forma färsen till platta burgare. Salta och peppra.
Stek burgarna i panna med smör och olja till en innertemperatur på 75°. Lägg på osten när du vänt burgaren.
Stek baconet och rosta brödet i ugnen.
Sätt samman din kycklingburgare med sallad, tomat, lök och dressing. Servera med dina goda potatisklyftor. Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad