Cheeseburgare med chipotledressing och klyftpotatis
20 min |
Ingredienser
Hemmagjorda hamburgare
500 g
kycklingfärs
1 paket
kycklingbacon
salt och svartpeppar
4
hamburgerbröd
4
skivad cheddarost
1
skivad rödlök
1
bifftomat
1.5 dl
majonnäs
2 msk
chipotlepaste
salladsblad
Klyftpotatis
600 g
potatis, valfri sort
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En vällagad, hemmagjord kycklingburgare är svår att motstå. I den här fräscha varianten kompletteras de klassiska burgartillbehören med en smakrik chipotledressing och knaperstekt kycklingbacon. Resultatet blir en favorit som hela familjen gillar.
Så här gör du
Skär potatisen i klyftor med skal och ställ dem med snittytan uppåt på plåten. Salta och ringla över olja.
Baka på 200° tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Det tar runt 20 – 25 min.
Blanda majonnäsen med chipotlen och smaka av. Forma färsen till platta burgare. Salta och peppra.
Stek burgarna i panna med smör och olja till en innertemperatur på 75°. Lägg på osten när du vänt burgaren.
Stek baconet och rosta brödet i ugnen.
Sätt samman din kycklingburgare med sallad, tomat, lök och dressing. Servera med dina goda potatisklyftor. Smaklig måltid!