
Cheeseburgare med chipotledressing och klyftpotatis
Ingredienser
Hemmagjorda hamburgare
Klyftpotatis

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En vällagad, hemmagjord kycklingburgare är svår att motstå. I den här fräscha varianten kompletteras de klassiska burgartillbehören med en smakrik chipotledressing och knaperstekt kycklingbacon. Resultatet blir en favorit som hela familjen gillar.
Så här gör du
Skär potatisen i klyftor med skal och ställ dem med snittytan uppåt på plåten. Salta och ringla över olja.
Baka på 200° tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Det tar runt 20 – 25 min.
Blanda majonnäsen med chipotlen och smaka av. Forma färsen till platta burgare. Salta och peppra.
Stek burgarna i panna med smör och olja till en innertemperatur på 75°. Lägg på osten när du vänt burgaren.
Stek baconet och rosta brödet i ugnen.
Sätt samman din kycklingburgare med sallad, tomat, lök och dressing. Servera med dina goda potatisklyftor. Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Sallad på kycklingkebab med röra på kidneybönor, quinoa, avokado och picklad rödkål

Ugnsbakad gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis

Alla hjärtans dag kyckling med färsk pasta, pinjenötter, körsbärstomater och basilika

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling