Cheeseburgare-av-kyckling-med-chipotledressing
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Cheeseburgare med chipotledressing och klyftpotatis

20 min |

En vällagad, hemmagjord kycklingburgare är svår att motstå. I den här fräscha varianten kompletteras de klassiska burgartillbehören med en smakrik chipotledressing och knaperstekt kycklingbacon. Resultatet blir en favorit som hela familjen gillar.

Ingredienser

Hemmagjorda hamburgare

500 g
kycklingfärs
1 paket
kycklingbacon
salt och svartpeppar
4
hamburgerbröd
4
skivad cheddarost
1
skivad rödlök
1
bifftomat
1.5 dl
majonnäs
2 msk
chipotlepaste
salladsblad

Klyftpotatis

600 g
potatis, valfri sort
Nyhet
Varför inte ekologiskt? Testa vår Bosarp!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En vällagad, hemmagjord kycklingburgare är svår att motstå. I den här fräscha varianten kompletteras de klassiska burgartillbehören med en smakrik chipotledressing och knaperstekt kycklingbacon. Resultatet blir en favorit som hela familjen gillar.

Så här gör du

Skär potatisen i klyftor med skal och ställ dem med snittytan uppåt på plåten. Salta och ringla över olja.

Baka på 200° tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Det tar runt 20 – 25 min.

Blanda majonnäsen med chipotlen och smaka av.  Forma färsen till platta burgare. Salta och peppra.

Stek burgarna i panna med smör och olja till en innertemperatur på 75°. Lägg på osten när du vänt burgaren.

Stek baconet och rosta brödet i ugnen.

Sätt samman din kycklingburgare med sallad, tomat, lök och dressing. Servera med dina goda potatisklyftor. Smaklig måltid!

Nyhet
Varför inte ekologiskt? Testa vår Bosarp!