
Spaghetti med kycklingbolognese
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttfärssås, bollo eller bolognese. Kärt barn har många namn. Olle Broström visar hur man gör en fantastisk köttfärssås på ekologisk kycklingfärs.
Så här gör du
Stek färsen hårt i en stekpanna med olivolja och smör. Skala och hacka ner gul lök, vitlök och grönsakerna i jämna bitar och börja svetta i en gjutjärnsgryta tillsammans med timjan. Det tar cirka 10 minuter.
När färsen har fått färg, häll då över den i grytan och tillsätt tomatpuré. Tillsätt vin och låt vinet dunsta bort. Häll därefter i tomatkross och låt koka ihop cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
När färsen har fått färg, häll då över den i grytan och tillsätt tomatpuré. Tillsätt vin och låt vinet dunsta bort. Häll därefter i tomatkross och låt koka ihop cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och toppa färdig kycklingbolognese med riven parmesan före servering.
Kronfågels Ekologiska Bosarpskycklingfärs är tillverkad av 100 % svensk kyckling.
Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese