Bosarp_bolognese_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Spaghetti med kycklingbolognese

40 min | Enkelt

Köttfärssås, bollo eller bolognese. Kärt barn har många namn. Olle Broström visar hur man gör en fantastisk köttfärssås på ekologisk kycklingfärs.

Ingredienser

2 st
gul lök, hackad
3 klyftor
vitlök, hackad
1 st
morot, tärnad
1 st
selleristjälk, tunt skivad
1 kruka
timjan, blockade blad
4 dl
rödvin
2 msk
tomatpuré
600 g
krossade tomater
400 g
spaghetti
parmesanost

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Köttfärssås, bollo eller bolognese. Kärt barn har många namn. Olle Broström visar hur man gör en fantastisk köttfärssås på ekologisk kycklingfärs.

Så här gör du

Stek färsen hårt i en stekpanna med olivolja och smör. Skala och hacka ner gul lök, vitlök och grönsakerna i jämna bitar och börja svetta i en gjutjärnsgryta tillsammans med timjan. Det tar cirka 10 minuter.

När färsen har fått färg, häll då över den i grytan och tillsätt tomatpuré. Tillsätt vin och låt vinet dunsta bort. Häll därefter i tomatkross och låt koka ihop cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

När färsen har fått färg, häll då över den i grytan och tillsätt tomatpuré. Tillsätt vin och låt vinet dunsta bort. Häll därefter i tomatkross och låt koka ihop cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och toppa färdig kycklingbolognese med riven parmesan före servering.

Hej, visste du att?

Kronfågels Ekologiska Bosarpskycklingfärs är tillverkad av 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.