
Spaghetti med kycklingbolognese
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttfärssås, bollo eller bolognese. Kärt barn har många namn. Olle Broström visar hur man gör en fantastisk köttfärssås på ekologisk kycklingfärs.
Så här gör du
Stek färsen hårt i en stekpanna med olivolja och smör. Skala och hacka ner gul lök, vitlök och grönsakerna i jämna bitar och börja svetta i en gjutjärnsgryta tillsammans med timjan. Det tar cirka 10 minuter.
När färsen har fått färg, häll då över den i grytan och tillsätt tomatpuré. Tillsätt vin och låt vinet dunsta bort. Häll därefter i tomatkross och låt koka ihop cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
När färsen har fått färg, häll då över den i grytan och tillsätt tomatpuré. Tillsätt vin och låt vinet dunsta bort. Häll därefter i tomatkross och låt koka ihop cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och toppa färdig kycklingbolognese med riven parmesan före servering.
Du kan hitta liknande recept med ingredienser som kycklingfärs, vitlök, parmesan och spagetti, en carbonara här och med kycklingköttbullar och spagetti här.