Chili con pollo med kycklingchorizo och bönor
25 min |
Ingredienser
Chili con pollo
300 g
Kycklingfärs
250 g
Kycklinggrillkorv Chorizo, skivad
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackad
1
röd paprika, finhackad
1 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
1 msk
chipotlepasta
2 tsk
spiskummin
1 msk
rökt paprikapulver
1 tsk
timjan
1 burk
vita bönor i tomatsås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En kryddstark och god chili con pollo som passar utmärkt att lagas stora mängder av till festen eller matlådor. Ett klimatsmart alternativ till vanlig chili con carne.
Så här gör du
Stek kycklingfärsen på hög värme, tills den har fått färg.
Tillsätt lök, vitlök, paprika, spiskummin, chipotlepasta, paprikapulver och timjan. Blanda ordentligt så att kycklingfärsen får smaken.
Häll i tomatpuré och stek vidare i någon minut. Blanda ner krossade tomater och sjud i cirka 15 minuter.
Häll i bönor och chorizo, koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller sallad. Smaklig måltid!