
Kycklingrullader med spenat- och ricottafyllning och matvetesallad
Ingredienser
Kycklingrullader
matvetesallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftiga kycklingrullader tillsammans med en god och nyttig matvetesallad. Enkelt och elegant.
Så här gör du
Banka ut minutfiléerna lite lätt med en kastrull. Salta och peppra. Hacka eller mortla spenaten och blanda tillsammans med ricottaosten. Riv ner citronskal och smaka upp med salt och peppar.
Fyll minutfiléerna med ricottablandningen och rulla ihop till rullad och fäst med några tandpetare. Smörstek dessa gyllenbruna i stekpanna och lägg sen över i en ugnsform. Baka i ugn på 150 grader till en kärntemperatur på 70 grader.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen med en kycklingbuljongtärning och tomatpuré. Häll av vattnet och rör i tomatpuré. Skär grönsakerna och persiljan och smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.
Tips: Gör gärna en god spenatolja och servera till. Mixa spenat med olivolja, lite riven vitlök och salt.
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad