
Kycklingrullader med spenat- och ricottafyllning och matvetesallad
Ingredienser
Kycklingrullader
matvetesallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftiga kycklingrullader tillsammans med en god och nyttig matvetesallad. Enkelt och elegant.
Så här gör du
Kyckling och fyllning
Banka ut minutfiléerna lite lätt med en kastrull. Salta och peppra. Hacka eller mortla spenaten och blanda tillsammans med ricottaosten. Riv ner citronskal och smaka upp med salt och peppar.
Fyll och stek kycklingfiléerna
Fyll minutfiléerna med ricottablandningen och rulla ihop till rullad och fäst med några tandpetare. Smörstek dessa gyllenbruna i stekpanna och lägg sen över i en ugnsform. Baka i ugn på 150 grader till en kärntemperatur på 70 grader.
Matvetesallad och grönsaker
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen med en kycklingbuljongtärning och tomatpuré. Häll av vattnet och rör i tomatpuré. Skär grönsakerna och persiljan och smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.
Tips: Gör gärna en god spenatolja och servera till. Mixa spenat med olivolja, lite riven vitlök och salt.
Kronfågels Minutfilé är en utbankad kycklingfilé av bröstdelen, producerad av 100 % svensk kyckling. Kycklingen är omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi

Linguini med kyckling, pesto, tomat och parmesan

Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt

Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish

Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata

Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese