
Kycklingrullader med spenat- och ricottafyllning och matvetesallad
30 min | Enkelt
Ingredienser
Kycklingrullader
4 st
250 g
ricotta
50 g
spenat
1 st
citron, skalet (spara saften)
0.5 tsk
salt
svartpeppar nymald
matvetesallad
3 dl
matvete
1 st
kycklingbuljongtärning
2 msk
tomatpuré
1 burk
majs (à 340g)
250 g
cocktailtomater, delade
3 st
salladslök, finskuren
0.5 st
gurka, tärnad
1 knippe
persilja, finskuren
1 st
citron, saften
2 msk
olivolja
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Saftiga kycklingrullader tillsammans med en god och nyttig matvetesallad. Enkelt och elegant.
Så här gör du
Banka ut minutfiléerna lite lätt med en kastrull. Salta och peppra. Hacka eller mortla spenaten och blanda tillsammans med ricottaosten. Riv ner citronskal och smaka upp med salt och peppar.
Fyll minutfiléerna med ricottablandningen och rulla ihop till rullad och fäst med några tandpetare. Smörstek dessa gyllenbruna i stekpanna och lägg sen över i en ugnsform. Baka i ugn på 150 grader till en kärntemperatur på 70 grader.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen med en kycklingbuljongtärning och tomatpuré. Häll av vattnet och rör i tomatpuré. Skär grönsakerna och persiljan och smaka av med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.
Tips: Gör gärna en god spenatolja och servera till. Mixa spenat med olivolja, lite riven vitlök och salt.