Svamp--och-ostfylld-kycklingbröstfilé-med-bacon
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Baconlindad kyckling med svamp- och ostfyllning

40 min | Medelsvårt

Skäm bort smaklökarna med baconlindade kycklingfiléer fyllda med krämig ost och din favoritsvamp. Servera tillsammans med en pumpa- och äppelkompott och du har en riktig smaksensation.

Ingredienser

Baconlindad och fylld kyckling

4
Bosarp - Ekologisk Kycklingbröstfilé
150 g
valfri svamp, finhackad
0.5
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, rivna
färsk timjan, finhackad
2 dl
Västerbottenost, riven
2 paket
bacon
stekgarn

Pumpa- och äppelkompott

900 g
butternutpumpa, skalad och tärnad
2
syrliga äpplen, klyftade
2
vitlöksklyftor, krossade
1
purjolök, grovt skuren
färsk timjan
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Skäm bort smaklökarna med baconlindade kycklingfiléer fyllda med krämig ost och din favoritsvamp. Servera tillsammans med en pumpa- och äppelkompott och du har en riktig smaksensation.

Så här gör du

Pumpa- och äppelkompott: Skala och tärna butternutpumpan. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär purjolöken i grova bitar. Klyfta äpplet och hacka timjan.

Lägg pumpa, purjolök, vitlök, äpple och timjan i en ugnsfast form eller på en plåt. Sväng runt med olivolja och krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Baka i mitten av ugnen på 175° tills pumpan är mjuk och löken börjar få lite färg.

Svamp- och ostfyllning: Hacka löken, timjan och svamp fint. Riv vitlöksklyftorna. Fräs i olivolja tills löken är mjuk och vätska från svampen kokats bort.

Låt svalna något, blanda sedan i riven ost och smaka av med salt och svartpeppar.

Baconlindad kyckling: Sätt ugnen på 175°. Skär en längsgående ficka på mitten av varje kycklingfilé och fyll med svampfyllning.

Linda bacon runt varje filé så kycklingen är helt täckt. Förslut med stekgarn så att baconet sitter fast. Byt gärna ut till kycklingbacon.

Bryn i en het stekpanna med olivolja eller rapsolja tills baconet fått fin färg.

Lägg kycklingen sedan i en ugnsfast form och stek färdigt i ugn. Kycklingen är färdig vid en innertemperatur på 70°.

Skiva upp kycklingen och servera med pumpa- och äppelkompotten och en grönsallad.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!