Baconlindad fylld kyckling med svamp- och ost
Ingredienser
Baconlindad och fylld kyckling
Pumpa- och äppelkompott
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Skäm bort smaklökarna med baconlindade kycklingfiléer fyllda med krämig ost och din favoritsvamp. Servera tillsammans med en pumpa- och äppelkompott och du har en riktig smaksensation.
Så här gör du
Pumpa- och äppelkompott: Skala och tärna butternutpumpan. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skär purjolöken i grova bitar. Klyfta äpplet och hacka timjan.
Lägg pumpa, purjolök, vitlök, äpple och timjan i en ugnssäker form eller på en plåt. Blanda runt med olivolja och krydda med lite salt och nymalen svartpeppar.
Sätt in i ugnen och baka i mitten på 175° tills pumpan är mjuk och löken börjar få lite färg.
Svamp- och ostfyllning: Hacka löken, timjan och svamp fint. Riv vitlöksklyftorna. Fräs i olivolja i några minuter tills löken är mjuk och vätska från svampen kokats bort.
Låt svalna något, blanda sedan i riven ost och salta och peppra efter behag.
Baconlindad kyckling: Sätt ugnen på 175°. Skär en ficka längs med mitten av varje kycklingfilé och fyll med svampfyllning.
Linda bacon runt varje filé så kycklingen är helt täckt av bacon. Förslut kycklingen med stekgarn så att baconet sitter fast. Byt gärna ut till bacon gjort av kyckling om du föredrar det.
Bryn paketen i en het stekpanna med olivolja eller rapsolja tills baconet fått fin färg.
Lägg sedan kycklingen i en ugnssäker form, ställ in i mitten av ugnen och stek färdigt. Kycklingen är färdig när den nått en innertemperatur på 70°.
Skiva upp kycklingen och servera med pumpa- och äppelkompotten och en grönsallad.
Smaklig måltid!