Friterad-kyckling-med-nudelsallad-i-isbergsblad
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Friterad kyckling med sweet chili och nudelsallad i isbergsblad

20 min | Medelsvårt

Gör friterad kyckling hemma med panko och följ med oss på en resa till den asiatiska matvärlden. Det snygga upplägget matchar den goda smaken som denna lätta, men goda, måltid ger dig.

Ingredienser

Friterad kyckling

600 g
Kycklinginnerfiléer
1 msk
ingefära, riven
Vetemjöl
Äggvita
Pankoströbröd
5 dl
rapsolja till fritering

Nudelsallad

250 g
äggnudlar
1
gurka, strimlad
4 msk
sweet chili
1 msk
soja
1 tsk
fisksås
2 huvuden
isbergssallad
1 kruka
koriander
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Gör friterad kyckling hemma med panko och följ med oss på en resa till den asiatiska matvärlden. Det snygga upplägget matchar den goda smaken som denna lätta, men goda, måltid ger dig.

Så här gör du

Riv ingefära och blanda med lite olja. Marinera innefiléerna i ingefäran i cirka 5 minuter.

Knäck ägg och separera äggulan från äggvitan, eller köp äggvita från butik.

Salta filéerna och vänd i mjöl. Skaka bort det mesta mjölet.

Doppa filéerna i äggvitan. Doppa nu i panko.

 

Hetta upp fritöroljan till 180° och fritera kycklingen i cirka 2 till 3 minuter beroende på storlek.

Håll koll på oljans temperatur och ha locket redo ifall det börjar brinna.

Ta ut med frityrslev och lägg upp på papper. Salta.

Koka nudlarna mjuka i saltat vatten och häll av.

Skala och kärna ur gurkan. Strimla gurkköttet. Blanda med nudlar, soja, sweet chili och fisksås.

Bryt av blad från isbergshuvudet och lägg i nudelsallad och en kycklinginnefilé.

Toppa med koriander.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!