Bosarp_Innefile_friterad_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Friterad kycklinginnerfilé från Bosarp med rökig BBQ majonnäs

60 min | Enkelt

Härligt krispiga kycklinginnerfiléer från Bosarps gårdar blir perfekt fingerfood. Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Friterad kycklinginnerfilé

600 g
kycklinginnerfilé
1.5 dl
filmjölk
2 st
ägg
1 tsk
rökt paprikapulver
1 msk
lökpulver
1 klyfta
vitlök, riven
2 dl
ströbröd
2 dl
cornflakes

rökig BBQ-majonnäs

2 st
äggula
1.5 dl
rapsolja
2 tsk
dijonsenap
2 tsk
rödvinsvinäger
2 msk
rökig BBQsås

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Härligt krispiga kycklinginnerfiléer från Bosarps gårdar blir perfekt fingerfood. Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Salta kycklinginnerfilén och låt stå. Skala och riv ner vitlök i filmjölken, blanda i lökpulver, pimentón och ägg till en jämn smet. Marinera kycklingen i filmjölken och låt stå cirka en timme.

Krossa cornflakes i en mortel och blanda med ströbröd. Panera kycklingen i ströbrödsblandningen och fritera på 180°C tills att kycklingen blir gyllene.

Vispa äggula, senap, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning till den går ihop till en majonnäs, smaka av med bbq sås.