Friterad kycklinginnerfilé från Bosarp med rökig BBQ majonnäs
Ingredienser
Friterad kycklinginnerfilé
rökig BBQ-majonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Härligt krispiga kycklinginnerfiléer från Bosarps gårdar blir perfekt fingerfood. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Marinera kycklingen
Salta kycklinginnerfilén och låt stå. Skala och riv ner vitlök i filmjölken, blanda i lökpulver, pimentón och ägg till en jämn smet. Lägg kycklingen i filmjölken och låt marinera i ca. 1 timme.
Panering och fritering
Krossa cornflakes i en mortel och blanda med ströbröd. Vänd kycklingen i ströbrödsblandningen och fritera på 180 grader tills att kycklingen blir gyllene.
Majonnäs
Vispa äggula, senap, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning till den går ihop till en majonnäs, smaka av med BBQ-sås.
Serveringstips
Servera gärna den friterade kycklingen med en klyfta citron och skivad gurka.
Visste du att Bosarps gårdar består av åtta olika gårdar som föder upp ekologisk kyckling?
Gemensamt för alla uppfödare på gårdarna är intresset för hållbarhet, god djurhållning och att producera en extra smakrik kyckling. Kycklingarna får endast ekologiskt foder och kan gå både inomhus och utomhus året om.
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ingredienser: Kycklinginnerfilé.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.