
Friterad kycklinginnerfilé från Bosarp med rökig BBQ majonnäs
Ingredienser
Friterad kycklinginnerfilé
rökig BBQ-majonnäs
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Härligt krispiga kycklinginnerfiléer från Bosarps gårdar blir perfekt fingerfood. Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta kycklinginnerfilén och låt stå. Skala och riv ner vitlök i filmjölken, blanda i lökpulver, pimentón och ägg till en jämn smet. Marinera kycklingen i filmjölken och låt stå cirka en timme.
Krossa cornflakes i en mortel och blanda med ströbröd. Panera kycklingen i ströbrödsblandningen och fritera på 180°C tills att kycklingen blir gyllene.
Vispa äggula, senap, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning till den går ihop till en majonnäs, smaka av med bbq sås.

Minutfilé med honungs- och ingefärsglacerad brysselkål

Kycklingpaj med grönkål och getost

Vintersoppa med kycklingfärs och rotfrukter

Krämig saffranspasta med kycklingprinskorv

Ugnsbakad kycklingfilé med hasselnötter, salvia och citron

Tunnbrödspizza med kycklingkebab, svamp och fikon

Persisk julkyckling med saffransris och granatäpple

KycklingSteak med stuvad grönkål och smashed potatoes