(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsbakad kycklingfilé med currysås & svart ris

45 min | Enkelt

Kycklingfilé, currysås, broccoli & svart ris. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

1 st
gul lök
2 tsk
neutral rapsolja
1 msk
curry
2 dl
crème fraiche
2 dl
vatten
1 msk
kyckingfond
svart ris
broccoli

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingfilé, currysås, broccoli & svart ris. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Sätt ugnen på 150 grader.

Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek kycklingen på hög värme tills den får en gyllene färg. Lägg i en ugnsform. Salta och peppra.

Skala och skiva löken. Stek lök och curry i 2-3 minuter. Rör ner kycklingfond, crème fraiche och vatten. Sjud i 3-4 minuter. Häll såsen över kycklingen och sätt in formen mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader, ca 15-20 minuter.

Koka upp vatten. Skölj broccolin. Plocka bort eventuella blad och skär bort ca 2 cm av änden på stjälken. Koka broccolin under lock på medelvärme i 3-4 minuter.

Servera kycklingen med svart ris och kokt broccoli.