Sesambakade-Små-och-fina-Minutfiléer-med-asiatisk-sallad
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Sesambakade Små & fina Minutfiléer med asiatisk sallad

25 min |

Här har vi snabbmarinerat de små och fina minutfiléerna i soja och sesamolja, och sedan strösslat över sesamfrön innan kycklingen tillagar sig själv i ugnen. Då får då gått om tid att göra en krispig asiatisk sallad med gurka, rättika, chili och lime.

Ingredienser

600 g
Små och fina Minutfiléer
3 msk
japansk soja
2 msk
sesamolja
2 msk
sesamfrön
Nykokt ris till servering

Asiatisk sallad

3 msk
sweet chili
3
lime, skal och saft
2
urkärnade, skalade gurkor
200 g
rättika
4
salladslökar
1
röd chili, tunt skivad
3 msk
färsk koriander, hackad
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Här har vi snabbmarinerat de små och fina minutfiléerna i soja och sesamolja, och sedan strösslat över sesamfrön innan kycklingen tillagar sig själv i ugnen. Då får då gått om tid att göra en krispig asiatisk sallad med gurka, rättika, chili och lime.

Så här gör du

Kycklingen: Salta och peppra innerfiléerna och lägg dem på en oljad ugnsplåt. Blanda soja med sesamolja och pensla på marinaden på filéerna.

Strö över med sesamfrön. Baka innerfiléerna på 150° i ugn tills de är klara och har en innertemperatur på 70°.

Asiatisk sallad: Blanda en dressing med sweet chili-sås och lime. Vänd i rättika, chili och gurka. Toppa salladen med koriander och salladslök.

Servera salladen och kycklingen på en tallrik tillsammans med kokt ris.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!