Grillad lårfilé "hoisin" med smashed gurka och bladgrönsaker
Ingredienser
Kycklinglårfilé
Smashed gurka
Bladgrönsaker i oystersås
chilimajonäss
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Grillad lårfilé "hoisin", smakrik smashed gurka
samt goda bladgrönsaker med oystersås.
Så här gör du
LÅRFILÈ HOISIN
Salta lårfiléerna och pensla ordenligt med hoisinsås
Grilla lårfiléerna på grillen med direkt värme i ca. 4 minuter på varje sida. Flytta över till indirekt värme och låt gå klart till innertemperaturen är 70 grader.
SMASHED GURKA
Lägg en gurka i taget i en kökshandduk eller mellan smörpapper. Slå med en kastrull eller kavel. Skär sedan i mindre bitar. Salta och låt stå i ca. 5 min. Blanda sedan gurkan med övriga ingredienser. Toppa med sesamfrön.
BLADGRÖNSAKER I OYSTERSÅS
Koka upp en kastrull med vatten. Koka grönsakerna mjuka och häll av. Blanda under tiden ihop oystersås med soja, vatten och sesamolja. Blanda sedan oysterblandningen tillsammans med de varma grönsakerna.
CHILIMAJONNÄS
Vispa ihop ingredienserna med chilimajonnäsen.
Servera!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd
Kycklinglårfilé St Louis med cornbread och krämig svartkål
Stora grillfiléer med aubergineröra och bulgursallad
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka