8191_black_garlic_smash_gurka_1000x1000
(5 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad lårfilé "hoisin" med smashed gurka och bladgrönsaker

30 min | Enkelt

Grillad lårfilé "hoisin", smakrik smashed gurka
samt goda bladgrönsaker med oystersås.

Ingredienser

Kycklinglårfilé

0.5 msk
hoisin

Smashed gurka

2 st
gurka, smashad och skuren
2 klyftor
vitlök, riven
1 tsk
salt
3 msk
soja
1 msk
svart kinesisk vinäger (eller äppelcidervinäger)
1 tsk
sesamolja
2 msk
chiliolja
1 knippe
salladslök, fint skuren
1 msk
rostade sesamfrön

Bladgrönsaker i oystersås

200 g
sparrisbroccoli
2 st
morötter, skuren i tunna skivor
2 st
pak choi, sköljd och skuren
0.5 dl
oystersås
1.5 msk
soja
0.5 tsk
sesamolja
2 msk
vatten

chilimajonäss

2 dl
majonnäs
1 msk
sambal oelek
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Grillad lårfilé "hoisin", smakrik smashed gurka
samt goda bladgrönsaker med oystersås.

Så här gör du

LÅRFILÈ HOISIN

Salta lårfiléerna och pensla ordenligt med hoisinsås

Grilla lårfiléerna på grillen med direkt värme i ca. 4 minuter på varje sida. Flytta över till indirekt värme och låt gå klart till innertemperaturen är 70 grader.

SMASHED GURKA

Lägg en gurka i taget i en kökshandduk eller mellan smörpapper. Slå med en kastrull eller kavel. Skär sedan i mindre bitar. Salta och låt stå i ca. 5 min. Blanda sedan gurkan med övriga ingredienser. Toppa med sesamfrön.

BLADGRÖNSAKER I OYSTERSÅS

Koka upp en kastrull med vatten. Koka grönsakerna mjuka och häll av. Blanda under tiden ihop oystersås med soja, vatten och sesamolja. Blanda sedan oysterblandningen tillsammans med de varma grönsakerna.

CHILIMAJONNÄS

Vispa ihop ingredienserna med chilimajonnäsen.

Servera!

Hej, visste du att?

100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.