BBQ2021_Grill_glaze_1000x1000
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillglaze för kyckling på grillen

30 min | Enkelt

Två stycken enkla och väldigt goda grillglazes
som ger ännu mer smak till kycklingen på grillen.

Ingredienser

Mango BBQ-glaze

1 dl
mango chutney
2 msk
rökig BBQ sås
1 msk
limesaft

Rostad vitlöksglaze

8 st
vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 tsk
salt
1 st
citron, saft och skal
2 msk
japansk soja
1 dl
olivolja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Två stycken enkla och väldigt goda grillglazes
som ger ännu mer smak till kycklingen på grillen.

Så här gör du

MANGO BBQ-GLAZE

Blanda ihop alla ingredienser till din grillglaze enligt recept. Läs under ingredienser för att få till rätt mängd till exempelvis 4 portioner. När din kyckling har fått fina grillmönster, lägg kycklingen på indirekt värme. Pensla 2-3 ggr med glazen innan den uppnått rätt innertemperatur.

Passar perfekt till exempelvis KycklingSteak eller hel Gårdskyckling.

ROSTAD VITLÖKSGLAZE

Rosta vitlöksklyftorna med olivolja i en kastrull på medelvärme i ca 10 minuter tills de är fint gyllenbruna och rostade.

Lägg vitlöksklyftorna i en djup skål. Tillsätt salt, citronsaft och citronskal samt soja enligt recept. Stavmixa grovt. Väldigt gott till Kycklingfilé, KycklingSteak eller hel Gårdskyckling. Pensla med glaze två gånger eller fler under grilltiden.

Två såser i en

Gör gärna en större sats vitlöksglaze. Blanda alla ingredienser och fördela sedan i 2 skålar. Pensla med glazen ur den ena skålen. Blanda glazen i andra skålen med färskost. Det blir en fin sås med gott betyg och mycket smak.

Tips på fler liknande recept på grillmarinader och grillglaze

Recept på rub, glaze och grillmarinad för kyckling:

Gör en egen glaze med ingredienser som japansk soja, färsk vitlök, salt, lime, apelsinjuide, ingefära eller olivolja. Låt fantasin bestämma eller testa våra recept med höga betyg.

Klicka här för recept på cajun rub samt glaze med vitlök och grillmarinad med chipotle

 

Bjud på grillat! God grillad kyckling på bara några minuter på grillen med glaze.Apelsin och chipotle är smakerna som tar fram rättens sötma och styrka.

Klicka här för recept på apelsin och chipotle glaze samt en enkel grillmarinad till kycklinglår

 

Blanda ihop en marinad som passar perfekt för grillat! Dela recept på glaze och marinad med dina vänner. Honungsmarinaden med flytande honung ger den där underbara sötman som passar så väl med kyckling. Tillsätt lite mer honung för extra sötma.

Klicka här för recept med kycklingben och marinad med honung

 

Grilla god mat på grillen! Blanda ihop ingredienser till marinaden och låt kycklingen marineras lite, lägg kycklingen på grillen och njut av en god måltid . Marinaden med färska örter och citron ger kycklingen en härligt fräsch smak.

Klicka här för recept på en grillmarinad med vitlök till hel kyckling

 

Grillad kyckling med rökig chipotleglaze balanseras perfekt med honungsrostade morötter tillsammans med hummus. Lägg god mat på grillen! Blanda ihop ingredienser till glazen och pensla på. Lägg till 3 msk honung om du vill ha mer sötma till din glaze.

Klicka här för recept på kycklingfilé och chipotleglaze med soja