
Grön pannkaka med kycklingröra
Ingredienser
kycklingröra
Grön pannkaka
Tillbehör

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Färgstark pannkaka fylld med gröna nyttigheter toppad med fetaostens sälta. Kommer bli en favorit för barnen!
Så här gör du
Kycklingröra
Skala och tärna potatisen. Koka sedan potatisen mjuk.
Skär kycklingen eller dra isär och blanda med potatis, keso och paprikapuré. Smaka av med salt och peppar.
Grön pannkaka
Riv zucchini grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, mjölk, mjöl och spenat i en bunke.
Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
Stek pannkakorna toppa med fetaost innan du vänder pannkakan och stek till fin färg med frasiga kanter.
Tips
När pannkakorna får fin yta och stelnar ungefär samtidigt är temperaturen rätt. Om du märker att de bränner i pannan innan smeten stelnat på ovansidan är temperaturen för hög, och om smeten bara ligger och skvalpar utan att ta färg och bli fast är temperaturen för låg.
Dessa pannkakor kan du servera till ex. din fredags taco, gryta eller en kycklingröra.
Kolhydratrer 21% av RDI
Fibrer 37% av RDI
Protein 40% av RDI
Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Testa vår Bosarpkyckling!